Kom helt tæt på kongehuset: Kate og William afslører søde kælenavne i familien

Af: Liva H.

|

01/10/2024

Nyheder
Foto: Pete Hancock / Shutterstock.com
Foto: Pete Hancock / Shutterstock.com
Æblet falder ikke langt fra stammen, som man siger.

Lige nu læser andre også

Selvom medlemmer af kongefamilien ofte fremstår formelle og elegante, er der også en mere personlig og kærlig side bag facaden.

Som alle forældre, havde prins William og prinsesse Kate en helt særlig glæde og forventning, da de ventede deres første barn.

Nu er der blevet afsløret et hjertevarmt indblik i denne tid – og det handler om et særligt kælenavn, som parret brugte, mens de ventede på deres søns fødsel.

Det skriver Irishstar.

Ifølge den royale forfatter Robert Jobson, der i 2013 udgav bogen The New Royal Family, havde William og Kate et sødt og humoristisk navn til deres ufødte barn under graviditeten.

Det viser sig, at de henviste til deres lille arving som "vores lille vindrue,"(Little grape på engelsk) et navn inspireret af størrelsen på babyen i de tidlige stadier af graviditeten.

kaldenavnene fortsatte

Den 22. juli 2013 blev prins George, deres ældste barn og fremtidige konge, født, hvilket var en betydningsfuld dag for den britiske kongefamilie.

Før sin barsel gjorde Kate sin sidste offentlige optræden under den årlige Trooping the Colour-begivenhed i juni 2013, mens prins William forberedte sig på at tage to ugers fædreorlov fra sine opgaver i det britiske luftvåben for at være sammen med sin nyfødte søn.

I bogen bemærkede Jobson, at Kate, da hun forlod offentligheden for at forberede sig på moderskabet, kun ville blive set igen officielt på trappen uden for hospitalet, med sin nyfødte i armene og William ved sin side.

"Der er ingen tvivl om, at fødslen af hendes barn ville være hendes største prøve til dato og, uden tvivl, en kronende øjeblik," skriver han.

Kærlige kaldenavne har altid haft en plads i kongefamilien.

Prins George blev hurtigt kendt som "PG" af sine klassekammerater, et navn, der senere blev udviklet til "Tips," med henvisning til den britiske te, PG Tips.

Hans søskende, prinsesse Charlotte og prins Louis, har også fået deres egne kærlige kaldenavne – Charlotte kaldes ofte "Lottie" eller "mignonette," der referer til det frenske udtryk, der betyder "cute". HUn har dog også fået kælenavnet " krigsprinsesse" ( warrior princess på engelsk) på grund af hendes kamplystne person. Prins Louis går under det søde navn "Lou Bug."

Kommer ikke fra fremmede

Williams mor, prinsesse Diana, kaldte ham også selv kærlige navne. Hun kaldte ham blandt andet "Wombat" under en tur til Australien.

I et interview fra 2007 fortalte William:

"Jeg er blevet fortalt det mange gange, for jeg kan ikke huske det så langt tilbage." sagde han og tilføjede:

"Men da vi tog til Australien med vores forældre, var wombatten, som du ved, det lokale dyr. Så jeg blev bare kaldt det."

I en morsom historie var det faktisk William, der ved et uheld gav afdøde dronning Elizabeth II et af hendes mere pudsige kælenavne. Som lille kaldte William fejlagtigt dronningen for "Gary" under leg på Buckingham Palace, da han havde svært ved at sige "Granny."

Det viser, at uanset status eller titel, er der altid plads til kærlig leg og varme øjeblikke – også i kongefamilien.

Anbefalet til dig