Kong Charles får 'billigere kroning' på grund af leveomkostningskrisen

21/9/22 07:22

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Kongen siges at være 'meget opmærksom' på leveomkostningskrisen - så meget, at han planlægger en 'billigere' kroningsceremoni end sin mors.

skaber også et "slanket" arbejdende monarki som svar på Storbritanniens økonomiske problemer, ifølge rapporter.

En kilde fortalte Mirror, at kroningen ville være "kortere, mindre og billigere" end dronningens ceremoni i 1953.

En dato for ceremonien er dog endnu ikke bekræftet, men maj og juni 2023 er blandt de mulige datoer for kroningsceremonien.

"Kongen er meget opmærksom på de kampe, som moderne briter føler, så han vil sørge for, at selvom hans kroningsceremoni skal forblive rigtig og tro mod fortidens lange traditioner, så skal den også være repræsentativ for et monarki i en moderne verden," lød det fra kilden.

Mirror fik også at vide, at Charles 'længe har været en fortaler for et strømlinet eller slanket monarki' og kan reducere antallet af arbejdende kongelige.

"Han har allerede talt om sit ønske om at fortsætte sin mors arv, og dette inkluderer at fortsætte med at anerkende, hvad folk oplever dag for dag," tilføjede den kongelige kilde.

Flytningen har stærk offentlig støtte, ifølge en meningsmåling bestilt af Daily Express.

Omkring 65 % af deltagerne i undersøgelsen støttede ideen, mens kun 7 % var imod.

Dronningens død markerer et enormt overgangsmoment for medlemmer af den kongelige familie, når de påtager sig nye roller, titler og ansvar. Det skriver Metro.

The Express rapporterer, at antallet af arbejdende royale kunne skæres ned til syv, som den sagde sandsynligvis ville være kongen, dronningens ægtefælle, hertugen og hertuginden af ​​Cornwall og Cambridge, Princess Royal og jarlen og grevinden af ​​Wessex.

Avisens undersøgelse af 2.351 briter fandt også, at reduktion af omkostningerne ved monarkiet var offentlighedens næststørste kongelige prioritet, efter at have givet støtte til miljøspørgsmål.