Kong Charles har fået kræft: Nu undskylder han

Af: Lucas Andreas

|

06/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kongen har måttet trække sig for en række officielle opgaver.

Lige nu læser andre også

Mandag aften var der dårlige nyheder fra Buckingham Palace. Kong Charles, der er 75 år gammel, har fået konstateret kræft og er nu i gang med behandlingen.

Det vakte opsigt, da det blev meddelt, at kongen, på råd fra sine læger, har besluttet at trække sig fra alle offentlige opgaver og forpligtelser under behandlingsperioden. Han vil dog fortsætte med at udføre statslige opgaver og officielt papirarbejde, som det blev formidlet af Buckingham Palace.

Det skriver Ekstra Bladet

I en bevægende gestus har kongen sendt en personlig undskyldning til det britiske folk. "Hans Majestæt vil gerne undskylde over for alle dem, der måtte blive skuffede eller generet som følge heraf," udtalte Buckingham Palace på hans vegne. Denne undskyldning afspejler den dybe forbindelse og det ansvar, han føler over for sit folk.

Kongehuset har været tilbageholdende med detaljer om den specifikke kræfttype, der rammer kongen, og har ikke offentliggjort lægernes prognose. Dog er det blevet bekræftet, at det ikke er prostatakræft. Kong Charles har for nylig gennemgået en prostataoperation i London og blev udskrevet for en uge siden. Det var under denne indlæggelse, at yderligere undersøgelser viste, at han har kræft.

Til trods for den alvorlige diagnose forbliver kong Charles 'fuldt ud positiv over for sin behandling og ser frem til at vende fuldt og helt tilbage til offentlig tjeneste hurtigst muligt', som det er udtalt fra Buckingham Palace. Hans Majestæt modtager nu ambulant behandling i London, hvilket betyder, at han kan vende hjem hver aften.

Kong Charles blev sidst set offentligt søndag, da han og dronning Camilla deltog i en gudstjeneste i Sandringham. Her mødte han offentligheden med et smil og en venlig hilsen, trods de personlige udfordringer han står overfor.

Kong Charles den 3. af Storbritannien overtog tronen efter dronning Elisabeth for godt 1,5 år siden d. 8. september 2022.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig