Kong Frederik åbner op om ægteskabet med Mary: “Vi har skabt et parallelt spor”

Af: Mie M.B

|

18/01/2024

Foto: Kongehuset
Foto: Kongehuset
Kong Frederiks nye bog rummer en del afsløringer om forholdet bag kulissen

Mest læste i dag

I den spritnye bog "Kongeord" af forfatter Jens Andersen åbner Kong Frederik op om den afgørende rolle, hans hustru, Dronning Mary, spiller i hans liv og kongelige virke.

I åbenhjertige vendinger afslører Kong Frederik, at dronningen er en konstant kilde til inspiration, og at hendes indflydelse strækker sig langt ud over de kongelige rammer. Hun er, som han betoner det, en central figur i hans visioner, tanker og de ord, han formidler som regent. Det skriver Billedbladet.

"Det kan hun takke sig selv for. Mary har formet sin egen rolle, delvist skabt af hende selv som en kvinde, der er fuldstændig i pagt med tiden. Hun er opmærksom på de mange forandringer, verden gennemgår, og hendes tankegang er organiseret omkring, hvor og hvordan hun ønsker at støtte mig som dronning. Vi har sammen skabt et parallelt spor," udtaler Kong Frederik i "Kongeord".

Dronning Marys dedikation og ihærdige indsats som kronprinsesse gennem årene har udmøntet sig i en moderne og skarp kongelig profil. Hendes engagement i en række velgørende formål som formand for Mary Fonden, medlem af det internationale panel ICPD’s High Level Task Force og protektor for FN’s Befolkningsfond har sat sit tydelige præg.

Blandt hendes mange initiativer har dronningen arbejdet målrettet for at bekæmpe vold mod kvinder, kæmpe for kvinders og pigers rettigheder, støtte socialt udsatte grupper i det danske samfund og fremme bæredygtig udvikling. Mary Fondens fokus på at bekæmpe mobning, vold i hjemmet og social isolation vidner om dronningens vedvarende indsats for at gøre en forskel i samfundet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig