Kong Frederik, dronning Mary, kronprins Christian - og nu får de yngste også titler

Nyheder
Foto. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Flere fornemme titler blev uddelt ved søndagens tronskifte - blandt andet også til Isabella, Vincent og Josephine.

Lige nu læser andre også

I kølvandet på søndagens historiske tronskifte i Danmark, hvor Kong Frederik officielt blev udråbt til landets nye regent, er der nu også nye hædersbevisninger til de yngste medlemmer af kongefamilien.

Det skriver BILLED-BLADET.

Prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine, børn af Kong Frederik og Dronning Mary, er blevet udnævnt som riddere af Elefantordenen.

Denne fornemme ridderorden, der betragtes som Danmarks ældste og mest fornemme, tildeles normalt af regenten.

Selvom de tre royale søskende ikke har ændret deres eksisterende titler, får de nu den ekstra ære at bære Elefantordenen.

Ifølge kongehusekspert Jon Bloch Skipper, er det en tradition, at regentens børn automatisk modtager denne hædersbevisning.

Elefantordenen er kendt for sine statelige insignier, herunder elefanten, ordensbånd og bryststjerne, som typisk overrækkes, når medlemmerne af kongefamilien fylder 18 år.

Dette symboliserer en markant milepæl og en forpligtelse til tjeneste og pligter inden for riget.

Selv Kronprins Christian, som allerede var udnævnt til ridder af Elefantordenen i forbindelse med sin 18-års fødselsdag sidste år, bar stolt ordenens insignier under det storslåede tronskifte.

Dermed fortsætter den kongelige familie en ærefuld tradition med at bære Elefantordenens distinkte tegn som en del af deres kongelige arv.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig