Kongehuset offentliggør: Her er det nye monogram

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med en ny regent har kongehuset fået et nyt monogram. Se det her i artiklen

Lige nu læser andre også

Kong Frederik den tiende længe leve.

I kølvandet på det historiske tronskifte har Kongehuset afsløret Kong Frederiks nye monogram, der vil pryde officielle dokumenter og uniformer.

Monogrammet er en elegant kombination af to spejlvendte F'er, der repræsenterer Frederik, flankeret af et X i midten, som symboliserer hans plads i kongerækken.

Over monogrammet troner en majestætisk kongekrone.

I en erklæring fra Kongehuset blev det oplyst, at "i den kommende tid vil Kongens navnetræk afløse Hendes Majestæt Dronning Margrethes en lang række steder." Dette inkluderer kongelige reskripter, Livgardens skilderhuse og skulderstropper, Gardehusarregimentets sabeltasker, valdrap (sadeldækken) og en række andre officielle sammenhænge.

Udskiftningen af monogrammer markerer ikke kun en æstetisk forandring, men repræsenterer også et skift i regentskabet. Kong Frederiks monogram bliver det nye ikon, der binder kongen til kongerigets officielle dokumenter og ceremonielle uniformer.

Kong Frederiks monogram er ikke blot et visuelt symbol, men det bærer også på historiske konnotationer og traditioner. X'et i midten, der repræsenterer kongens plads i kongerækken, tjener som en påmindelse om den arv, han nu bærer og de pligter, der hviler på hans skuldre som regent.

Udskiftningen af monogrammer er en nøje planlagt proces og vil finde sted over en periode. Dette omhyggelige skifte understreger betydningen af tradition og præcision i kongehuset, samtidig med at det signalerer indtrædelsen af en ny epoke under Kong Frederiks lederskab.

Du kan se det flotte, nye monogram her:

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig