De mange kontroversielle koranafbrændinger, der har fundet sted i Danmark i sommermånederne, har antændt en hed debat om, hvorvidt det bør være tilladt at brænde hellige religiøse skrifter i landet.
Men hvis det ikke er et spørgsmål om princip, kan det muligvis være et spørgsmål om penge.
Ifølge en aktindsigt, som B.T. har indhentet fra Rigspolitiet, er det nemlig væsentlige investeringer i den kontroversielle udøvelse af ytringsfriheden der er tale om.
Seks millioner kroner på blot to måneder.
Så mange penge har politiet anvendt på ressourcer, med det ene formål at administrere, planlægge og beskytte de adskillige koranafbrændinger der er fundet sted mellem 21. Juli og 20. September.
Det svarer til omkring 9.375 timer eller mere end 11 gange årsarbejde i politiet.
Det bemærkes dog, at dette tal sandsynligvis er lavere end det faktiske forbrug. For det første inkluderer tallet ikke de ressourcer, Politiets Efterretningstjeneste har brugt i forbindelse med de brandfarlige demonstrationer, hvor de beskytter blandt andre Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan under hans koranafbrændinger.
Desuden kan politiet ikke give oplysninger om, hvor mange ressourcer der blev anvendt i tidsperioden fra den 1. juli til den 20. juli, da der var mange koranafbrændinger i Danmark. På dette tidspunkt var der endnu ikke oprettet en separat tidsregistreringskode for koranafbrændinger i politiets system, hvilket først skete den 21. juli.
Fremtiden for sådanne demonstrationer i Danmark er nu usikker, da flertalsregeringen har fremlagt et lovforslag om et forbud mod koranafbrændinger den 25. august. Hvordan et sådant forbud vil påvirke politiets ressourceforbrug i forbindelse med disse begivenheder er endnu uklart.