Kort tid efter konens død: Derfor blev Niels Hausgaard mødt af rasende fans

Nyheder
Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
Midt i hans sværeste tid var der ikke meget støtte at få fra fans.

Mest læste i dag

Hvordan håndterer man tabet af sin livspartner gennem næsten 50 år?

Dette spørgsmål blev pludselig meget aktuelt for den folkekære entertainer Niels Hausgaard, da hans elskede kone, Gitte, desværre afgik ved døden sidste år efter en langvarig sygdom.

Gitte og Niels havde delt deres liv og kærlighed i næsten en halv menneskealder, og hendes bortgang satte gang i en følelsesmæssig rutsjebanetur for Hausgaard.

Det var et dybt personligt tab for Hausgaard, og det fik ham til at søge efter måder at håndtere sin sorg og bearbejde sin kærlighed til Gitte. En beslutning, han traf i den forbindelse, kom som en overraskelse for mange, inklusive hans fans.

Det skriver Se og Hør.

Niels Hausgaard, der på det tidspunkt befandt sig midt i en omfattende turné, besluttede at genoptage sine optrædener næsten umiddelbart efter konens død.

“Dagen efter hun blev bisat, tog jeg videre på turnéen, og det fik jeg mange vrede reaktioner på. Folk mente, jeg var overfladisk, og det viste, mente de, hvor ligeglad jeg var med hende. Intet kunne være mere forkert,” skriver Hausgaard i sin bog “Når vi ånder i takt.”

Men for Niels Hausgaard var beslutningen om at fortsætte med sit arbejde mere end blot et karrierevalg. Det var hans måde at ære Gitte på, for han følte, at det netop var det, hun ville have ønsket for ham.

“Hvis min kone havde været i live, ville hun have sagt, at jeg skulle passe mit arbejde,” mener han.

Har aldrig været så personlig

Musik og kunst har altid været en del af Niels Hausgaards liv, og det var naturligt for ham at bruge sin kunst som en måde at bearbejde sin sorg. Konens død inspirerede ham også til at skrive en hjertevarm og dybt personlig sang om deres store kærlighed, som han optrådte med på den næste turné.

“Så personlig har jeg aldrig været før, og jeg bliver det formentlig heller aldrig igen,” reflekterer Niels Hausgaard.

For Niels Hausgaard blev kunsten ikke kun et middel til at glemme sorgen, men også en måde at bevare mindet om sin elskede Gitte levende

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig