Kronprins Frederik er dyr i drift: Så mange skattekroner kostede en simpel indenrigs flyvetur

Nyheder
Abaca/Ritzau Scanpix
Abaca/Ritzau Scanpix
Den kommende konge er dyr at transportere - “heldigvis” betaler skatteyderne

Mest læste i dag

Den 25. september, på en dag med en relativt tom kalender, valgte Kronprinsen at flyve fra Fredensborg til Oksbøl for at deltage i 1. Brigades feltøvelse 'Brave Lion', hvilket kostede svimlede 37.554 kroner.

Denne beslutning står i skarp kontrast til hans offentlige støtte til klimakampen, herunder taler i 2020 og 2022, hvor han understregede nødvendigheden af at adressere klimaforandringer.

Kronprinsens handlinger, herunder flere helikopterture i løbet af uge 39, synes at stride imod hans tidligere udtalelser om klimaforandringer og menneskets ansvar for disse.

Det skriver Ekstra Bladet.

Forsvarets opgørelse løfter desuden sløret for, at helikopteren foretog flere stop undervejs, hvilket har lagt yderligere brænde på bålet om effektiviteten og miljøpåvirkningen af sådanne rejser.

Kongehuset har ikke ønsket at kommentere på den specifikke sag, men henviser til en tidligere udtalelse om, at transportmidler altid vælges med omhu baseret på logistiske og miljømæssige overvejelser.

Men det stopper ikke her.

Denne episode er ikke enestående inden for den kongelige familie.

Dronning Margrethe har ligeledes anvendt helikoptertransport, med udgifter på over 300.000 kroner i tredje kvartal af 2023.

Men handlingen kaster ikke bare lyst over Kronprins Frederiks brug af helikoptertransport på arbejde i forbindelse med klimaforandringer - men også de omkostninger der er forbundet med det for de danske skatteydere.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig