Kronprinsparret bryder tavsheden: Herlufsholm-plads i fare

17/06/2022

Thea Andersen

Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix.
Efter en "seriøs shitstorm" bryder kronprinsparret nu tavsheden.

Mest læste i dag

Efter kronprinsparrets håndtering af Herlufsholm-sagen - eller mangel derpå, er de havnet i en “seriøs shitstorm”.

Det skriver TV Guide.

Nu bryder de tavsheden med et længere skriv på de sociale medier.

Hertil udtaler kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, at de som forældre står over for nogle svære overvejelser om sine ældste børns skolegang.

At parrets håndtering af Herlufsholm-sagen - eller mangel derpå, er diskuteret mange steder – også på deres egne sociale medier, gør indtryk på dem.

"Vi har tidligere givet udtryk for, at vi som familie er tynget af den ulykkelige situation på Herlufsholm, og at vi vil følge de ændringer, som er åbenlyst nødvendige. Vi vil her forsøge at dele nogle af vores tanker og sætte flere ord på de overvejelser, vi gør os som familie," skriver de i deres skriv på Instagram, og tilføjer:

"Mobning, vold og krænkelser er aldrig acceptabelt.  Vi skal reagere på de smertefulde og ødelæggende hændelser ved at insistere på forandringer, der sikrer et trygt miljø for alle. Og så skal vi anerkende modet hos dem, som har delt deres voldsomme oplevelser."

Som forældre står de over for et vanskelligt valg.

Prins Christian er nemlig meget glad for at gå på Kostskolen Herlufsholm. Og prinsesse Isabella har længe glædet sig til at starte på netop den skole.

For dem er målet "et fremtidigt Herlufsholm, hvor elever - uanset hvem de er - trives og kan føle sig trygge baseret på sunde værdier." Hvis dette mål ikke bliver til virkelighed, ser udsigten for at prinsesse Isabella får en plads sort ud.

Nu bruger de tiden - inden skolestart - til at få talt med deres børn, vise dem tillid og lytte til deres ønsker.

Selvom det bliver diskuteret mange steder - og som gør indtryk på parret, har børnene også noget at skulle have sagt i beslutningen. Det er trods alt dem, der skal gå på skolen.

Men det er endnu ikke besluttet, hvorvidt prins Christian og prinsesse Isabella skal fortsætte og gå på Kostskolen Herlufsholm. Det vil konklusionerne af de kommende undersøgelse afgøre. 

"Som alle andre forældre ønsker vi at gøre det bedste for vores børn. Samtidig er vi bevidste om vores særlige position som Kronprinspar. Her og nu kender vi ikke alle svarene. Som familie har vi brug for mere viden for at kunne tage den rigtige beslutning for vores børn," skriver de.

Foto: Instagram / @detdanskekongehus

Anbefalet til dig