Kunder i Dagli’Brugsen er chokeret og bedrøvet: Finder opsigtsvækkende seddel på væggen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De ansatte har hængt en bekymrende seddel op på væggen - og kunderne er bekymret.

Mest læste i dag

Pindstrup's Dagli' Brugsen kæmper med at vende den økonomiske skude, og butikken har nu taget drastiske skridt for at dele den dystre virkelighed med lokalsamfundet.

Midt i butikken hænger en opsigtsvækkende statusrapport, der maler et billede af en forretning i krise.

'Omsætning: 13.000 kroner under budget. Avance: 4000 kroner under budget. Antal kunder: 8% mindre end sidste år,' lyder det på den iøjnefaldende seddel, som alle besøgende ikke kan undgå at lægge mærke til.

Formanden for brugsens bestyrelse, Sidse Vangsted, forklarer, at det ikke kun er en økonomisk opgørelse, men også et forsøg på at involvere lokalsamfundet og signalere behovet for forandring.

"Det er for, at folk kan følge med i, hvordan det går. Men det handler selvfølgelig også om at vise, der skal ske noget, og at vi ikke er der, hvor det er en god forretning på nogen som helst måde," udtaler Vangsted.

Historien om Dagli' Brugsen i Pindstrup tog fart for et år siden, da butikken var truet af lukning. TV2 Østjylland rapporterede om en borgermødeindsats for at redde forretningen. Trods en kortvarig opblussen er den seneste status mindre lovende end tidligere år.

"Lige nu er vi oppe mod, at sidste år  på det her tidspunkt havde vi lige rystet posen. Vi havde holdt borgermøde, og der skete en masse i butikken, så der var fornyet gejst, og det hiver nye øjne i butikken (...) så tallene lige nu er dårligere end på det her tidspunkt sidste år," forklarer Vangsted.

Spørgsmålet om butikkens overlevelse hviler nu på Coops skuldre, da de er de eneste kreditorer. Selvom Coop viser forståelse, hersker der usikkerhed om fremtiden.

"Selvfølgelig er jeg nervøs. Det har jeg været konstant i 5 år," indrømmer Sidse Vangsted, og Pindstrup venter i spænding på, om der kan blive vendt bladet for den lokale Dagli' Brugsen.

Du kan se billeder af de bekymrende sedler i den originale artikel fra TV 2 Østjylland her.

Anbefalet til dig