Kvinde blev stoppet i Københavns Lufthavn: Toldere gjorde chokerende fund i hendes mave

31/08/2023

Nicolai Busekist

Foto: Pressefoto/Københavns Lufthavn/Michael Kidmose
En kvinde blev udtaget til kontrol i Københavns Lufthavn, og i hendes mave blev et chokerende fund gjort.

Mest læste i dag

Det sker sommetider, at tolderne i Københavns Lufthavn gør chokerende fund. Det skete også for omtrent to uger siden, hvor en kvindelig rejsende blev hevet til side til en kontrol.

Det viste sig at være en god idé, for ifølge en pressemeddelelse fra Toldstyrelsen, fandt de intet mindre end et kilo narko. Hvad der dog var mest chokerende var, at den store mængde narko befandt sig i hendes mave.

Den omtalte kvinde blev den 18. august udtaget til en kontrol ved en gate. Dette på baggrund af en konkret risikoprofil, som de tilsyneladende havde ramt plet med.

Man starte med at kontrollere hendes bagage, hvor de dog intet fandt. Derefter blev kvinde selv scannet, og her fandt man ud af, at hun havde slugt et sted mellem 80 og 100 kugler med narkotika.

I pressemeddelelsen fra Toldstyrelsen fremgår det, at de mange kugler med narkotika har en samlet vægt på omkring et kilo. Derfor blev kvinden naturligvis anholdt, hvorefter hun blev kørt på hospitalet.

"Vi ser med jævne mellemrum sager med rejsende, der har slugt ulovlige stoffer," siger funktionsleder i Toldstyrelsens kontrolenhed i Københavns Lufthavn Mette Helmundt i pressemeddelelsen.

"Toldstyrelsen ser med stor alvor på disse sager, da det er en meget farlig måde at smugle narkotika på. Hvis der går hul på en af de slugte kugler, kan det være forbundet med akut livsfare."

Sagen er nu blevet overdraget til Københavns Politi, der kommer til at have ansvaret for den videre efterforskning. Ligeledes vil det også være dem, der skal afklare, hvilken type narkotika, der er tale om.

Da kvinden blev stoppet af tolderne, forklarede hun, at hun skulle på ferie i Danmark. Mere kunne hun dog ikke fortælle om sin tur, hvilket naturligvis også var med til at vække mistanke.

Sidste år havde Toldstyrelsen også succes med at stoppe store mængder narkotika i at bevæge sig over grænsen. I alt blev det til lidt 3.300 sager, der resulterede i tilbageholdelse af i alt 555 kilo hash, 112 kilo kokain og 50 kilo amfetamin.

Anbefalet til dig