Lene Beier sætter ord på sorg: "Dengang var jeg så ked af det indeni, at det kom ud på den måde"

Af: Liva H.

|

10/09/2024

Nyheder
Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Den populære TV-vært Lene Beier åbner op om den store sorg der ramte hende og påvirkede hele hendes væsen.

Lige nu læser andre også

De fleste har set Lene Beier på skærmen i et af de mange programmer, hun har været vært på. Med sin livlige energi og smittende udstråling kunne man nemt tro, at hun altid har været en "vildbasse." Som barn var hun nemlig den elev, der ofte endte på inspektørens kontor for at larme og forstyrre undervisningen. Men bag alt den 'energi' gemmer der sig en helt anden historie.

Bar på stor smerte

Lene Beier fortæller, at hendes vilde adfærd som barn udsprang af de mange følelsesmæssige ar, hun fik i en ung alder. Flere familiemedlemmer døde med kort tids mellemrum, blandt andet hendes bedsteforældre, en onkel, der blev kørt over, og en fætter, som druknede – en fætter, hun betragtede som en lillebror. Der var aldrig en forklaring på, hvad der præcis skete, hvilket gjorde tabet endnu sværere at forstå og bearbejde.

"Jeg reagerede på alle de dødsfald ved at blive meget vild i skolen. Jeg kunne ikke sidde stille og forstyrrede undervisningen. Jeg larmede – ja, det gør jeg stadig – men dengang var jeg så ked af det indeni, at det kom ud på den måde. Jeg tror ikke, mine lærere ville tro på, at jeg i dag er uddannet folkeskolelærer, men jeg har en forkærlighed for de larmende børn, fordi jeg ved, hvad der kan ligge bag," fortalte Lene i et interview med Alt for Damerne fra 2022.

Samtidig med de mange dødsfald blev hendes forældre også skilt, hvilket efterlod hendes mor knust og alene med tre piger. Ifølge Lene var det alle disse tragiske og triste familie-omstændigheder, der gjorde hende til en "vildbasse," fordi hun simpelthen var så ked af det og ikke fik bearbejdet sorgen ordentligt. Det var hendes måde at håndtere smerten på, selvom det ofte betød, at hendes mor blev kaldt op til inspektørens kontor på grund af Lenes opførsel.

Har fundet ro

I dag er der ingen hårde følelser mellem Lene og hendes forældre. Hun erkender, at hendes vilde adfærd som barn var en måde at håndtere den uforløste sorg på. Gennem årene har Lene lært at bearbejde sine følelser og fundet en indre ro. Hun fokuserer nu på det, der virkelig betyder noget for hende, og bruger sin tid med de mennesker, der betyder mest i hendes liv.

Anbefalet til dig