LIGE NU: Indfører nye corona-tiltag

29/1/21 09:05

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Regeringen tager nu yderligere skridt i bekæmpelsen af coronavirus og de katastrofale skygger, som virussen kaster ind over erhvervslivet her i landet.

Coronakrisen påvirker fortsat danske virksomheder og lønmodtagere. Særligt restaurationsbranchen, rejsebureauer, hoteller, butikker og frisører mv. forventes at være ramt på deres omsætning som følge af nedlukningen. Regeringen ønsker, at virksomhederne kommer så godt som muligt igennem krisen, oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse. 

”Det er en alvorlig økonomisk krise, som Danmark stadig befinder sig. Derfor ser vi i regeringen løbende på, hvordan vi fortsat bedst kan hjælpe lønmodtagere og virksomheder," fortæller skatteminister Morten Bødskov (S) - inden han fortsætter:

"Samlet set har regeringen styrket likviditeten i danske virksomheder med 300 mia. kroner og udbetalt hjælpepakker for 28 mia. kroner, siden coronaen ramte Danmark, og med de nye tiltag kan vi øge likviditeten med yderligere 170 mia. kroner til virksomhederne."

Derfor indføres der nu tre konkrete tiltag. 

Tiltag indføres

Små og mellemstore virksomheder fik deres momsperioder i 2020 lagt sammen og udskudt til betaling i foråret 2021.

Men på grund af de fortsatte corona-restriktioner er regeringen nu klar med yderligere hjælp. Det er imidlertid ikke muligt at udskyde betalingsfristen igen, og derfor foreslår regeringen en ny momslåneordning, hvor små og mellemstore virksomheder får mulighed for at låne et beløb rentefrit svarende til den moms, der skal afregnes den 1. marts.

Det drejer sig om disse tre tiltag:

  • A-skattelåneordningen udvides til også at omfatte betalingerne af A-skat og AM-bidrag i februar og marts. Samtidig vil regeringen give mulighed for, at også store virksomheder kan anmode om lån efter den udvidedede A-skattelåneordning.
  • Den ordinære betalingsfrist for A-skat og AM-bidrag i maj 2021 udskydes med 4 ½ måned for alle virksomheder.
  • En ny momslåneordning for små og mellemstore virksomheder for den udskudte og ordinære moms, der skal angives og betales 1. marts 2021.

”Regeringen tager virksomhedernes situation meget alvorligt, og vi er optaget af, at virksomhederne kommer så godt som muligt i gennem krisen. Derfor stiller vi nu yderligere rentefrie lån til rådighed for de virksomheder, der står til at komme i klemme”, siger skatteminister Morten Bødskov.