Lionel Messis millionvilla hærget af aktivister: Nu reagerer den argentinske præsident

Af: Liva H.

|

07/08/2024

Nyheder
Foto: Instagram / Shutterstock
Foto: Instagram / Shutterstock
Hærværket har skabt stor forargelse verden over.

Lige nu læser andre også

Synet af millionvillaen på Ibiza er noget anderledes, og nok ikke som Lionel Messi selv husker den. Fodboldstjernens luksuriøse villa ved Sant Josep er nemlig blevet udsat for groft hærværk, hvor den er blevet overmalet med sort og rød maling - og slet ikke til at genkende.

Gerningsmændene bag hærværket er dog ikke blege for selv at stå frem.

De mener, at palæet er ulovligt bygget, og at Messi kun er sluppet afsted med det, fordi han er "rig." De stiller sig derfor uforstående over for, hvorfor de rige kan gøre, hvad de vil, mens der samtidig døde mellem to og fire mennesker på de Baleariske Øer under en hedebølge, som følge af den globale opvarmning. De påstår også, at verdens rigeste befolkning, der samlet set udgør 1 procent af befolkningen, udleder samme mængde CO2 som to tredjedele af den fattigste del af befolkningen tilsammen.

På en video på Instagram kan man se aktivister fra den grønne bevægelse Futuro Vegetal spraymale bygningen og stå med et lærred, hvorpå der står: "Help the planet, Eat the rich, abolish the police" (Hjælp planeten, gå efter de rige og afskaf politiet red.).

I profilteksten til videoen skriver de: "Vi lærer, at de magtfulde er urørlige. Det er sandt, at politikkere skrives og fortolkes for at tjene dem, der har mest, og direkte krænker resten af befolkningens rettigheder. Men de er kun 1 %. I dag har tre aktivister dekoreret Messis ulovlige palæ."

Se videoen nedenfor:

Videoen har skabt et glohedt kommentarspor, hvor mange brugere udtrykker stor vrede og forargelse over aktivisternes handling. En bruger skrev blandt andet: "Hvis det er jer, der skal redde vores verden, så er vi godt på røven," efterfulgt af en smiley, der er ved at kaste op.

Men videoen har ikke kun bragt brugerne til tasterne. Også den argentinske præsident, Javier Milei, reagerer nu på hærværket og insisterer på, at Spaniens regering skal øge sikkerheden for landets argentinske befolkning. På X skriver han:

"I Spanien vandaliserede kommunister, som vil 'myrde de rige og afskaffe politiet for at stoppe klimaforandringerne', et hus, der tilhører Lionel Messi og hans familie. Jeg er solidarisk med Messi-familien på grund af denne feje og vanvittige begivenhed og opfordrer Pedro Sanchez' regering til at garantere sikkerheden for de argentinske borgere, der bor i Kongeriget Spanien. Kommunisme er en ideologi, der næres af misundelse, had og vrede mod dem, der har succes. Den hører ikke hjemme i den frie og civiliserede verden. LÆNGE LEVE FRIHEDEN."

Se opslaget nedenfor:

Det er endnu uvist, om Lionel Messi vil lægge sag an mod Futuro Vegetal. Lige nu er han travlt beskæftiget med fodbold, hvor Inter Miami skal spille mod FC Toronto på fredag i Leagues Cup. Dog bliver han siddende på bænken, da han stadig er ved at komme sig over den ankelskade, han pådrog sig under søndagens Copa America-finale.

Anbefalet til dig