Løkke udnytter EP-valg, ifølge kommentator: Giver Mette Frederiksen skylden

Af: Liva Høyberg

|

10/06/2024

Nyheder
Redaktionel kreditering: Gints Ivuskans / Shutterstock.com
Redaktionel kreditering: Gints Ivuskans / Shutterstock.com
Lars Lykke reagerer på EU-valgresultaterne.

Mest læste i dag

Det må have føltes som 'en mandag på en søndag', da valgresultatet blev offentliggjort i går aftes.

Med andre ord oplevede Socialdemokratiet et historisk dårligt resultat.

Det fik udenrigsministeren til at rette skarp kritik mod både Socialdemokratiet og Venstre.

Det skriver TV 2

Det var noget af en syngende lussing, som partierne fik, da Lars Lykke gik på talerstolen.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) mener, at valgresultatet bør få konsekvenser, og at regeringen skal og må se indad.

"Man er jo lidt naiv, hvis man ikke tager valgresultatet til sig og konstaterer, at regeringen samlet set ikke har præsteret godt. Det tror jeg, vi er nødt til at tage alvorligt. Det gør vi i hvert fald hos Moderaterne," sagde Lars Løkke Rasmussen i en tale på valgaftenen.

Ifølge politisk analytiker Søs Marie Serup benytter Moderaternes frontfigur, Lars Løkke, denne chance til at give sit parti nyt politisk momentum i deres strategi. Med andre ord har Lars Løkke aflæst magtbalancen, der nu har forskubbet sig, og ser nu fordele i igen at indlede forhandlinger.

Krise i regeringen

Løkke gjorde det derudover klart, at EP-valget kræver en grundig selvransagelse, også med hensyn til det politiske samarbejde både inden for og omkring landets grænser.

"Regeringen er nødt til at sætte sig ned kollektivt og tænke over, hvordan vi kan revitalisere vores politiske arbejde og forblive relevante," udtalte Løkke.

Statsminister Mette Frederiksen reagerede også på valgresultatet.

I et Instagram-opslag beskriver hun tilbagegangen som "træls, på godt jysk". Dog fornemmer man en vis optimisme, idet Socialdemokratiet ved dette valg blev overgået af SF, der i følge Mette Frederiksen er det et parti, de har meget til fælles med.

Se opslaget her:

Mette Frederiksen måtte melde fra valgaften

På valgaftenen var statsminister Mette Frederiksen ikke til stede som følge af voldsomt skub af en ukendt mand i København tidligere på fredagen.

Du kan læse mere om den episode her

Søs Marie Serup, politisk kommentator, bemærker, at dette scenario gav Løkke en fordel, da han 'frit fra leveren' kunne udtale kritik om de andre partier- Hvilket må være yderst frustrerende for Mette Frederiksen.

Ikke sket i 126 år

Det er ikke set siden 1898, altså godt 126 år, at Socialdemokratiet har præsteret så dårligt ved et valg. Det vil uden tvivl blive følt og bemærket i dansk politik, udtaler politisk kommentator, Noa Redington, til TV 2.

Han tilføjer, at selvom Socialdemokratiet formåede at beholde tre mandater i Europaparlamentet, bærer partiets ledelse en stor del af ansvaret for det skuffende resultat ved EP-valget.

Noa Redington påpeger også, at når vælgerne i så stor grad afviser regeringen, falder ansvaret tilbage på regeringens top, herunder Mette Frederiksen.

Anbefalet til dig