En sag om aldersdiskrimination har optaget Dansk Journalistforbund (DJ), der nu har opnået sejr på vegne af to af deres medlemmer mod Herning Folkeblad. Avisen er blevet dømt til at betale næsten 600.000 kroner i erstatning samt sagsomkostninger på 105.500 kroner til Karen Klausen og Ole Skydt, som blev afskediget under henvisning til coronakrisen i marts 2020. Klausen og Skydt, der på tidspunktet for deres afskedigelse var 64 og 61 år, var de to med længst anciennitet blandt avisens redaktionelle medarbejdere. Det fortæller Journalisten. Ifølge dommen blev de to medarbejdere udsat for forskelsbehandling på grund af deres alder.
Alex Nielsen, direktør i Mediehusene Midtjylland, ejer af Herning Folkeblad, udtrykker uenighed med dommens konklusion og understreger, at aldersdiskrimination aldrig har været en del af virksomhedens praksis. På den anden side markerer dommen en vigtig sejr for DJ og deres formand, Tine Johansen, som ser det som en bekræftelse på, at arbejdsgivere skal tage aktivt del i at sikre medarbejdernes kompetenceudvikling.
Sagen har også personlig betydning for Klausen og Skydt, der begge udtrykker lettelse og tilfredshed med sagens udfald. De håber, at dommen vil medvirke til en ændret praksis på arbejdspladserne, hvor ældre medarbejdere værdsættes højere og behandles mere retfærdigt. Skydt påpeger en tendens til, at ældre medarbejderes værdi ofte nedtones, på trods af omtalen af dem som værdifuldt "gråt guld".
For DJ rejser sagen også spørgsmålet om, hvorvidt aldersdiskrimination er mere udbredt i forbindelse med fyringsrunder, end det umiddelbart er muligt at bevise. Tine Johansen understreger vigtigheden af, at mediearbejdspladser efterlever dommens principper og aktivt kommunikerer forventninger og krav til deres medarbejdere, for at forebygge lignende sager i fremtiden.