Magnus har arbejdet ved PostNord i 36 år: Pludselig blev han fyret

Af: Lucas Andreas

|

06/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selv kalder han det et slag i ansigtet.

Lige nu læser andre også

Det er ofte anledning til stor fejring, når en ansat har 25 års jubilæum ved en virksomhed. Det er nemlig blevet mere og mere normalt at jobhoppe i jagten nye udfordringer og en bedre stilling. Derfor er det også noget usædvanligt, når en ansat igennem 36 år bliver fyret. Men det er såmænd det, der netop har fundet sted i PostNord.

Trods en imponerende håndboldkarriere, har den svenske håndboldlegende Magnus Wislander arbejdet hos Postnord i 36 år, en beskæftigelse, der fortsatte sideløbende med hans sportskarriere og som har vist sig at være mere end bare et job.

Wislander, der var en nøglespiller i den svenske håndbolds dominans i 1990'erne og kendt som 'Slangen', blev kåret til århundredets håndboldspiller. Han fik først ansættelse hos Postnord før sin karrieres opsving. Selv da han spillede på toppen af sin karriere i udlandet, tog han ikke afsked med jobbet, men tog i stedet orlov.

Det skriver Aftonbladet

Efter at have lagt håndboldtrøjen på hylden, overgik Wislander til en lederstilling hos Postnord. Men sidste år oplevede han en brat ændring, da han blev afskediget efter tre årtiers tjeneste. "Det var et slag i ansigtet, der tager hårdt på psyken," udtaler den 59-årige Wislander, der nu står over for arbejdsløshed.

Til trods for denne uventede vending, har Wislander ikke stået helt uden indtægt. Han har en løn frem til sommeren og har også et bi-job som radiokommentator. Desuden har han, med forudseenhed, sparet op fra sin håndboldkarriere, der sluttede i 2007.

Wislanders sportskarriere var fyldt med triumfer - herunder to VM-guld, fire EM-guld, tre OL-sølv og syv Bundesliga-guld - men hans arbejdsliv udenfor banen illustrerer tydeligt, at succes i sport ikke altid er en garanti for livslang økonomisk sikkerhed.

Anbefalet til dig