Mange danskere kender ikke lovgivningen: Giver stor bøde

Af: Lucas Andreas

|

07/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lovgivningen blev indført i 2022.

Mest læste i dag

Det er vigtigt at have styr på sine forsikringer, for man kan aldrig vide, hvornår uheldet er ude, og man har brug for den. Særligt er det vigtigt at have styr på dem, når man skal til udlandet, hvor rammerne kan være anderledes.

Rigtig mange danskere drager hvert år på en skiferie i Italien. Her får danskerne rig mulighed for at slå sig løs på ski eller snowboard i Alperne, og samtidig nyde lidt solskin imens. Udover de fantastiske bjerge, byder Italien også på lækker italiensk mad og en gæstfri befolkning, der samlet set gør Italien til et meget attraktiv rejsemål for skiglade danskere.

Men når danskerne rejser afsted på deres planlagte skiferie til Italien i år, er der stadig flere danskere, der ikke kender til lovgivningen om obligatorisk ansvarsforsikring for skiløbere, der blev indført tilbage i januar 2022 i Italien. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Media har lavet for Europæiske ERV. Af de danskere som rejser til Italien på skiferie denne vinter, var der ca. en tredjedel, der svarede, at de ikke kender den italienske lovgivning om, at skiløbere skal have en ansvarsforsikring. 

At stå på ski eller snowboard på de italienske pister uden at have en ansvarsforsikring, kan desværre sætte en stopper for en sjov skiferie. Her kan du nemlig risikere at få en bøde på mellem 100-150 euro, samt få frataget dit liftkort.

- Det er vigtigt at have den rette forsikring til skiferien, og særligt i Italien. Både fordi, der altid vil være en risiko for, at man selv kommer til skade, eller at man ved et uheld forårsager en skade på en anden skiløber, da det kan gå stærkt på pisterne. Derfor skal man altid sørge for, at være forsikret ved begge dele. Det tager få minutter at tegne f.eks. en skirejseforsikring, der dækker, og så kan du trygt nyde din skiferie uden at skulle bekymre dig om bøder, siger Andreas Sandin, nordisk salgsdirektør for Europæiske ERV.

Anbefalet til dig