Mange glemmer at gøre dét: Nu efterlyser Skattestyrelsen ejere af 17,5 millioner kroner

Af: Liva H.

|

01/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Et simpel fejl kan være årsagen.

Lige nu læser andre også

Har du glemt dine penge i banken? Umiddelbart lyder det som et mærkeligt spørgsmål. Men det er præcis dét skattestyrelsen opfordrer danskere til at tjekke.

Skattestyrelsen er i gang med en stor efterlysning af ejerne af hele 17,5 millioner kroner som måske går rundt uden at vide, at de har penge stående. Og det betyder at mange danskere er uvidende om, at de har midler, der blot venter på at blive hentet.

Nu kommer det andet store spørgsmål så: Er det dine?

Det skriver Ritzau via B.T.

Skattestyrelsen er på udkig efter ejere af hele 17,5 millioner kroner, som står uberørte i danske banker. Pengene er fordelt på 7.720 konti og 188 depoter, hvor ejerne ikke har givet de nødvendige oplysninger for at kunne blive kontaktet.

Hvis ingen melder sig, risikerer pengene at ende i statskassen om et år - så det er med at være hurtig.

Simpel fejl kan koste dig dyrt

Ofte drejer det sig om glemte konti eller folk, der er flyttet uden at give banken besked om deres nye adresse.

Det er altså en simpel fejl, som gør, at ejerne ikke har fået fat i deres penge. Ifølge Skattestyrelsen kan hverken de selv eller bankerne komme i kontakt med disse personer på grund af de manglende oplysninger.

Tjek hellere for en sikkerhedsskyld

Nu har Skattestyrelsen taget skridtet og offentliggjort ejerne i Statstidende, hvor du kan tjekke, om dit navn eller måske navnet på en ven eller et familiemedlem står på listen.

Hvis du finder dit navn der, skal du straks kontakte din bank for at få adgang til pengene.

Det er ikke småbeløb, vi taler om, og derfor opfordrer Skattestyrelsen til, at man dobbelttjekker listen. Skulle der gå et år uden, at nogen melder sig, vil pengene blive inddraget og overført til statskassen.

I et lignende tilfælde i april 2024 lykkedes det at finde ejerne af knap 7 millioner kroner, som havde stået uberørt på konti. Det viser, at det bestemt kan betale sig at tage et kig på listen – måske du eller en, du kender, er en af de heldige.

Anbefalet til dig