Massemorder dræbte 5 mennesker med bue og pil i Coop: Nu erklærer han sig selv for rask

Af: Mie M.B

|

18/01/2024

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Espen blev dømt i 2021

Mest læste i dag

Chok og bekymring bredte sig i hele Skandinavien, da den dansk-norske statsborger Espen Andersen Bråthen udførte en voldsom massakre i den norske by Kongsberg, bevæbnet med bue og pil. I efteråret 2021 dræbte han fem mennesker, og hans retssag afslørede en kompleks situation. Retten erklærede ham skyldig, men på grund af hans kroniske vrangforestillinger og paranoid-skizofreni blev han dømt til behandling i stedet for almindelig straf. Det skriver Ekstra Bladet.

Nu, som 40-årig, hævder Bråthen at være rask og ønsker at blive løsladt fra psykisk behandling. Han håber på at genoptage et normalt liv med arbejde og familie, men retten er uenig.

Buskerup Byret fastholder, at risikoen for gentagne alvorlige voldshandlinger er reel. Bråthen synes ikke at have indsigt i sin egen sygdom, og retten vurderer, at han har behov for tæt og direkte opfølgning. Sektionslederen for sikkerhedspsykiatrisk afdeling på Blakstad Sygehus understreger, at hans tilstand fortsat anses for alvorlig, og der er risiko for tilbagefald uden behandling.

Med den modtagne behandlingsdom kan Bråthen ende med at tilbringe resten af sit liv bag tremmer. Dommen kræver regelmæssige vurderinger hvert tredje år for at afgøre, om det er forsvarligt at integrere ham i det norske samfund.

Anbefalet til dig