Medarbejdere sendt hjem: Tjekkede Filippas patientjournal

19/04/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Medarbejderne er hjemsendt mens sagen undersøges.

Mest læste i dag

I Region Hovedstaden samt Region Sjælland er flere ansatte nu blevet hjemsendt, fordi de har lavet rod i den.

Patientjournalen, som de har rodet i, er 13-årige Filippas, som i weekenden var ude for et sandt mareridt. Men efter at have været bragt til undersøgelse på Rigshospitalet, er der foretaget flere opslag i hendes patientjournal af ansatte i regionerne.

Hvem de ansatte er, og hvor de arbejder, fremgår ikke af Region Hovedstadens pressemeddelelse.

Som følge af dette, er et antal medarbejdere altså blevet hjemsendt, mens det undersøges, hvorvidt der var fagligt begrundelse for opslagene.

Sagen er anmeldt til både Datastyrelsen og Styrelsen for Patientklager. Regionerne er i dialog med politiet.

"Jeg kan ikke udtale mig om de konkrete ansættelsesretlige konsekvenser for de enkelte medarbejdere, men med de skærpende omstændigheder i den konkrete sag, så betyder det, at alle ansættelsesretlige konsekvenser - herunder afskedigelse - er i spil."

"Samtidig vurderes det i hver enkelt tilfælde, om der skal ske politianmeldelse af den enkelte medarbejder," kommer det fra Rasmus Møgelvang, som er hospitalsdirektør på Rigshospitalet, ifølge meddelelsen.

Rasmus Møgelvang har allerede været i kontakt med Filippas mor for at undskylde samt understrege, at de ser med dybeste alvor på sagen.

"Vi har alle været dybt berørt over den her sag, men jeg bliver virkelig både rystet og ulykkelig over, hvis der er nogle af vores medarbejdere, der ikke har kunne styre deres nysgerrighed og har snaget i en journal, der ikke bare handler om et barn, men et barn, der har været udsat for en forfærdelig forbrydelse," siger Rasmus Møgelvang.

Pigen blev fundet søndag efter en stor politiaktion. Efterfølgende blev hun bragt til undersøgelse på Rigshospitalet.