Rasmus Paludan, som blev løftet til national berømmelse efter at have stiftet Stram Kurs, var en skuffet mand, som måtte vandre alene rundt i Bornholms natur.
Bornholms Politi valgte at nægte ham adgang til Folkemødet, hvilket forklares med at sikre koranbrandstifterens sikkerhed.
Og nu er det kommet frem, at det danske Justitsministerium har været i kontakt med USA forud for disse beslutninger, skriver Jyllands-Posten, der har fået aktindsigt i dokumenterne.
De kan berette, at det danske Justitsministerium har haft snakket med den amerikanske ambassade efter Paludans afbrænding af koranen foran den tyrkiske ambassade i Stockholm i januar.
USA fastslår, at det ikke er etisk korrekt, hvorefter de kalder det for "respektløs".
Men hvad de har været i dialog med det danske Justitsministerium om, er endnu ikke afklaret.
Hvis reaktionen fra USA på Paludans afbrænding har været medvirkende til en beslutning om at tilbageholde partistifteren fra Folkemødet, bør Folketingets Ombudsmand undersøge forholdene, udtaler en hel række eksperter, som Jyllands-Posten har været i kontakt med.
Blandt andre professor i forvaltningsret ved Syddansk Universitet Frederik Waage mener, at det er nødvendigt at undersøge, præcis hvad kontakten har handlet om mellem de to lande forud for udelukkelsen.
"Der bør være en åbenhed om, at alt er gået rigtigt for sig, og at reglerne er overholdt," siger han til mediet.