Medie har været i kontakt med Filippas mor: Sådan har Filippa det

17/04/2023

Ida Hansson

Foto: Presse-fotos.dk
Et mareridt er endelig slut, og familien har fået deres elskede datter tilbage. Søndag aften gav Filippas mor en kort opdatering om datterens tilstand.

Mest læste i dag

Det kom som et chok for hele Danmark, da det blev meldt ud, at den 13-årige Filippa var forsvundet lørdag formiddag. 

Forsvindingssagen udfoldede sig i løbet af lørdag og søndag, hvor det blandt andet kom frem, at hendes cykel var blevet fundet i vejkant sammen med hendes taske og mobiltelefon.

Siden anmeldelsen tikkede ind lørdag efter middag, har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi arbejdet uafbrudt på at finde den 13-årige pige, og kort tid efter kl. 15 kunne hele Danmark ende lettet op.

Her kunne politiinspektør Kim Kliver og vicepolitiinspektør Rune Dahl Nilsson på et pressemøde ved politistationen i Næstved fortælle, at man havde fundet Filippa efter mere end et døgns jagt - og at hun var i live.

I samme ombæring kom det også frem, at man havde anholdt en 32-årig mand i sagen. Der er endnu ingen oplysninger blevet frigivet om, hvad han er blevet sigtet for.

Søndag aften talte B.T. med Pernille, der er mor til Filippa. Her fortalte hun over telefonen, at hun og datteren var på vej hjem fra Rigshospitalet.

"Vi har det godt nu, hvor jeg sidder med min datter i armene. Vi er på vej hjem fra Rigshospitalet i vores egen bil. Filippa har det efter omstændighederne godt, og mere har jeg ikke lyst til at sige lige nu," fortæller hun.

Derudover sender hun også en stor tak til alle dem, der har været med til at hjælpe med at finde frem til hendes datter. Ligeledes siger hun, at hun får 'en lykkerus', fordi hun er blevet genforenet med sin datter.

Kort inden pressemødet var familien blevet orienteret om, at Filippa var blevet fundet i live.

Efter at være blevet fundet blev hun kørt i en ambulance med politieskorte til retsmedicinsk undersøgelse, hvilket foregik på Rigshospitalet i København. Her blev hun søndag eftermiddag genforenet med sin familie.

"Vi ved ikke engang endnu, hvor det præcist er, at hun blev fundet. Vi har tænkt, at nu gjaldt det bare om at få hende hjem. Vi er ikke gået op i alle de konkrete detaljer – foreløbig har det bare handlet om at få hende hjem," siger Filippas mor, inden hun igen sender en tak til alle, der har hjulpet.