Meget få danskere gør rent disse steder i hjemmet: Er kæmpe kilder til bakterier

Nyheder
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Disse steder skal du give en ekstra kærlig hånd.

Lige nu læser andre også

I en tid hvor hygiejne og sundhed er mere på dagsordenen end nogensinde før, er det afgørende at vide, hvor de skjulte bakteriehotspots i dit hjem befinder sig. 

Og nu har det set dagens lys, hvilke områder, der kræver ekstra opmærksomhed i dit hjems forskellige rum.

Det skriver effectivecleaningservices.

Køkkenet

Køkkenet er kendt som et ynglested for bakterier. Dette skyldes både håndtering af fødevarer og den fugtighed, der opstår under madlavning.

En af hovedsyndere er skærebrættet. Derfor er regelmæssig rengøring nødvendig, men vær forsigtig for at undgå at beskadige materialet.

Selvom man ikke skulle tro det, er håndvasken i køkkenet et overraskende gemmested for tusindvis af bakterier. Fugtige klude, madrester og hyppig brug af vand skaber et ideelt miljø for bakteriespredning.

Skraldespanden er også et ynglested for bakterier, og i henhold til det er regelmæssig desinfektion nøglen.

Badeværelset

Badeværelset er et af de mest bakteriefyldte rum i hjemmet. Toilettet og toiletbørsten er hotspots på grund af den hyppige brug og høje fugtighed. 

Regelmæssig rengøring anbefales mindst en gang om ugen. 

Tandbørstekoppen, der samler på madrester og bakterier, bør rengøres mindst to gange om ugen eller erstattes med et renere alternativ.

Stuen

Selvom stuen samler færre bakterier end køkkenet og badeværelset, er det stadig vigtigt at fokusere på hygiejne.

Stofmøbler som sofaer og stole samt tæpper kan samle bakterier over tid; især hvis de udsættes for tøj, som du har haft ude af huset. 

Andre bakteriehotspots

Ud over specifikke rum er der også almindelige objekter i hjemmet, der samler masser af snavs og bakterier. 

Dørhåndtag, gulve, haner og fjernbetjeninger er ofte overset. En daglig rengøring af haner anbefales, mens en regelmæssig desinfektion af fjernbetjeninger og rengøring af dørhåndtag og gulve er vigtig for at forhindre bakteriespredning.

Anbefalet til dig