Metalspåner i morgenbrødet: Dansk kæde stopper salget i 55 butikker

22/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

REMA 1000 har rømmet en del af brødhylden. Foto: Shutterstock
Metalspåner i morgenbrødet rydder brødhylderne i 55 REMA 1000.

Mest læste i dag

Hos en del butikker i REMA 1000-kæden er der i disse dage mere tomt end sædvanligt på brødhylden. Det skyldes, at der er blevet fundet metalspåner i en del af det brød, som kæden sælger. Derfor har man fra ledelsens side besluttet, at man midlertidigt stopper alt salget fra KonditorBagers bagerier i Ringsted, Holbæk, Stege og Brøndby Strand. 

Det fortæller SN.dk

Lokalmediet har ligeledes været i skriftlig kontakt med KonditorBagers direktør, som bekræfter fejlen og at denne skal udbedres. 

"Det er små spåner af aluminium på én til to milimeter, som stammer fra bagepladerne. Det var en årvågen købmand, som opdagede det og kontaktede bageren. Vi er nu ved at gennemgå vores anlæg og udbedre fejlen i produktionen," fortæller Morten Lapholm, direktør i KonditorBager, til SN. 

Hændelsen bekræftes også af Jonas Schrøder, der er kommunikationschef for REMA 1000 i Danmark. Han fortæller, at REMA 1000 først genoptager salget af brødet, når bageren har styr på sin produktion. 

Fødevarestyrelsen er også inde over sagen. Styrelsen kunne konstatere, at metalspånerne hverken har skrape kanter eller er farlige, og derfor vurderes de ikke som sundhedsskadelige. REMA 1000 afventer dog fortsat, før de vil sælge brødet i deres butikker igen. 

Anbefalet til dig