Mette Frederiksen åbner op efter overfald: Sådan har jeg det nu

Af: Liva Høyberg

|

11/06/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I et interview, tirsdag, fortæller Mette Frederiksen hvordan hun har det efter overfaldet.

Mest læste i dag

Fredag blev statsminister Mette Frederiksen overfaldet på Kulturtorvet i København.

En påvirket 39-årig polsk mand, som lægen beskrev som 'psykisk uligevægtig', angreb hende ved at give hende et hårdt slag med knyttet hånd på den ene overarm. Manden. der desuden ikke taler dansk, blev derefter anholdt sigtet for vold i sagen.

Fremtidsudsigterne er at han i første omgang vil blive varetægtsfængslet i 12 dage - altså frem til den 20. juli.

Hvad der fik manden til at slå statsministeren er endnu ukendt, men han udtalte under grundlovsforhøret, at han blev positivt overrasket over at se statsministeren og at han ikke har noget imod Mette Frederiksen.

Ifølge politiet er hændelsen ikke politisk motiveret og kategoriseres derfor som en enkeltstående, spontan handling.

Hele episoden betød dog, at statsministeren havde brug for at tage en pause, og Mette Frederiksen måtte derfor følge med i EU-valget fra skærmen.

Men nu giver hun en status på hvordan hun har det.

Det skriver Woman

"Jeg er ikke helt mig selv endnu. Jeg passer mit arbejde som statsminister, og det vil jeg altid gøre. Det har jeg også kunnet gøre over weekenden, men ikke på samme måde, som jeg plejer," udtaler Mette Frederiksen i et interview med DR, tirsdag.

Med andre ord vil Mette Frederiksen fortsætte sit arbejde som statsminister, men samtidig overveje og kigge ind i, hvilken type statsminister hun ønsker at være fremadrettet. Derfor har hun brug for at være mere på kontoret.

Ifølge Mette var det yderst intimiderende, da den polske mand overskred den fysiske grænse, som ethvert menneske har ret til at have, og derfor kom det som et voldsomt chok, da det skete.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig