Mette Frederiksen lægger alkohol på hylden: Nu forklarer hun hvorfor

12/10/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statsministeren drikker sig ikke længere beruset.

Mest læste i dag

Selv på en stille dag er det ikke nemt at være statsminister. Det er det formentlig heller ikke, når man skal navigere skuden Danmark gennem den storm, som coronakrisen har vist sig at være.

Den travle ministerkalender er formentlig kun blevet mere tætpakket de seneste otte måneder, hvor coronaen for alvor har vendt op og ned på livet i det lille kongerige højt mod nord. 

Det kan statsminister Mette Frederiksen (S) skriver under på, Hun havde kun siddet godt et halvt år på rigets højeste taburet, da det stod klart, at coronaen for alvor var noget, som politikere, borgere og epidemiologer i Skandinavien også skulle forholde sig til. Det har ført til en række afsavn. Statsministeren måtte bl.a. udskyde sit bryllup og droppe bryllupsrejsen, da store dele af verden fortsat var lukket på daværende tidspunkt. 

"Nej, det gør jeg ikke"

Livet som statsminister har dog også krævet andre ofre. Det fortæller statsministeren i et nyt interview med magasinet Femina. Her fortæller Mette Frederiksen at hendes høje stilling blandt andet betyder, at hun ikke længere drikker sig beruset. 

"Man ser ikke mig drikke mig beruset. Ikke fordi jeg gjorde det meget før. Men jeg kunne ikke drømme om at drikke mig beruset, mens jeg er statsminister, jeg ville aldrig tilgive mig selv, hvis jeg ikke var i stand til at passe mit arbejde," slår Mette Frederiksen fast, inden hun yderligere understreger sin pointe: 

"Der er mange, der spørger: "Tjekker du så helt ud en gang imellem?". Nej, det gør jeg ikke. Jeg er statsminister. Ansvaret i sidste ende for det her land - det er mit," udtaler statsminister Mette Frederiksen i interviewet med magasinet. 

 

Anbefalet til dig