Mette Frederiksen melder ud: Vigtig opfordring til danskerne

05/7/22 07:04

Ida Hansson

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Nu kommer statsministeren med en vigtig opfordring.

Søndag aften blev Field's angrebet af en 22-årige mand, der skød og dræbte flere personer.

Ifølge Mette Frederiksen var det et angreb, der rev os ud af en sommer, der kun lige havde taget sin begyndelse.

Det skriver hun i et opslag på Facebook, hvor hun også skriver, at der findes flere steder, hvor man kan søge hjælpe, støtte og rådgivning, hvis man har brug for dette.

Hertil opfordrer hun aktivt til, at man gør dette, da man ikke skal være alene med sin oplevelse, hvis man eksempelvis var til stede i Field's, da det forfærdelige angreb fandt sted.

"Gårsdagens angreb rev os ud af den sommer, som kun lige var startet. Mange er alvorligt påvirkede. Der er flere steder, hvor I kan få hjælp, støtte og rådgivning. Det håber jeg, I vil gøre. Det I har oplevet, er I ikke alene med. Her er nogle muligheder for alle, der har brug for at tale med nogen," skriver hun.

Herefter deler hun en række muligheder, man kan benytte sig af, hvis han brug for at tale med nogen, der kan yde hjælp og støtte.

Blandt andet oplyser hun, at man hos Psykiatrisk Center København kan få psykologhjælp, hvis man er vidne eller var til stede i Field's søndag aften. Det sker i Amagerhallen på Løjtegårdsvej 64 i Kastrup, hvor der er åbent hver dag fra kl. 12.00 til kl. 20.00.

Mette Frederiksen meddeler også, at der er hjælp at hente hos Offerrådgivningen i København, hvor både ofre, vidner og pårørende, som har været udsat for kriminalitet og ulykker. Her er der døgnåbent, og de kan kontaktes på telefon 21209170.

For de børn, der har brug for nogen at tale med, anbefaler Mette Frederiksen, at man ringer til Børnetelefon, som har åbent hele døgnet – dem kan man ringe eller sende en SMS til på telefon 116111.

Ydermere fortæller Mette Frederiksen også, at Røde Kors' hjælpelinje er bemandet af psykologer, der er klar til at hjælpe. Dem kan man ringe til på telefon 35299660 mellem kl. 09.00 og kl. 15.00.

Til slut sender den danske statsminister en opfordring om, at man husker at række ud og vise omsorg.

"Jeg vil opfordre til, at vi alle husker at række ud og vise omsorg for hinanden i denne svære tid. Pas på jer selv og på hinanden," runder hun af.