Michael Mørkov med klar besked til Jonas Vingegaard

Af: Lucas Andreas

|

01/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Den nyudnævnte landstræner har en klar besked til landets måske største cykelstjerne.

Lige nu læser andre også

Tirsdag morgen kom det højest overraskende frem, at Michael Mørkov allerede er tilbage som aktiv i cykelverdenen.

Efter Michael Mørkovs nylige karrierestop var der ikke nogen umiddelbar afklaring på, hvad fremtiden bragte for den folkekære 'lead-out mand'.

Det er der dog kommet tirsdag.

For efter 9 år som træner på landsholdet overlader Anders Lund ved årsskiftet roret til Michael Mørkøv.

Og han træder ind i rollen med en markant udmelding om Danmarks måske største cykelstjerne, Jonas Vingegaard.

Jonas Vingegaard var som bekendt ikke en del af det danske landshold til hverken OL, EM og VM - tre store løb, der alle har fundet sted over de seneste måneder.

Men Jonas Vingegaards fravær på landsholdet er noget, den nye landstræner har forhåbninger om at lave om på.

Det fortæller B.T.

Den kommende landstræner har nemlig gjort det klart, at en af hans vigtigste opgaver bliver at skabe en stærk kultur, hvor alle danske ryttere er motiverede til at køre for landsholdet ved både europamesterskaber og verdensmesterskaber.

"Jeg håber selvfølgelig, at Jonas kan være til rådighed, når der bliver kørt VM fremover," siger Mørkøv, som ser frem til at kunne udtage en af verdens bedste ryttere til det danske hold.

Under Lunds ledelse har Danmark haft store øjeblikke, som da Mads Pedersen sikrede VM-titlen i 2019, og Michael Valgren vandt bronze i 2021.

Men en af de store udfordringer for både Lund og nu Mørkøv er at få Jonas Vingegaard til at stille op for landsholdet ved de store mesterskaber. Vingegaard har de seneste sæsoner prioriteret sine individuelle mål, men Mørkøv håber altså på at kunne ændre på det.

VM i 2025, der skal afholdes i Rwanda, er allerede et højdepunkt for Mørkøv. Den bjergrige rute med over 5000 højdemeter passer perfekt til en rytter af Vingegaards kaliber, og Mørkøv ser det som en oplagt mulighed for den dobbelte Tour de France-vinder.

Ved det seneste VM i Schweiz måtte det danske hold kapitulere tidligt, efter at kaptajn Mattias Skjelmose udgik med rygproblemer.

Efter en taktikændring i 11. time blev Mads Pedersen bedste dansker med en 13. plads.

Anbefalet til dig