Minister på pressemøde: Sådan vil 'Den sorte svane' få konsekvenser

Af: Liva Høyberg

|

10/06/2024

Nyheder
Foto: TV 2/ Wikipedia
Foto: TV 2/ Wikipedia
Justitsminister, Peter Hummelgaard, har sammen med fem andre ministre fra regeringen afholdt pressemøde.

Mest læste i dag

Tv2-dokumentaren 'Den sorte svane' har kastet skygger over Danmark. Selvom den afdækkede, hvordan den kriminelle underverden med hjælp fra oververdens elite organiserer hvidvask, føler mange danskere nu en endnu større mistillid og sidder tilbage med flere spørgsmål end før.

Ikke mindst er der et tydeligt behov for, at 'nogen gør noget'.

Justitsminister Peter Hummelgaard er fuldt ud bevidst om denne problemstilling.

Det skriver B.T

Under et pressemøde mandag bekræftede justitsminister Peter Hummelgaard fra (S) regeringen, at afsløringerne i dokumentarserien vil få konsekvenser.

Det indebærer, at regeringen, på den anden side af sommerferien, vil udarbejde et lovforslag, der skal forebygge hvidvask gennem de såkaldte 'klientkonti'.

Desuden ønsker regeringen at revidere de nuværende kuratorregler, hvor man indtil videre selv har kunnet vælge sin kurator i konkursager.

En metode der har vist sig at være yders gunstig for dem der vil omgås loven.

Han (Peter red.) kunne dog ikke præcisere, hvilke ændringer der vil blive foretaget, eller hvad der konkret vil ske med disse love endnu.

Udmeldingen om at undersøge afsløringerne, som dokumentaren bringer frem, og de gældende lovgivninger for området, sker på baggrund af et møde, der tidligere på dagen blev afholdt med alle Folketingets partier.

SF ønsker dog at fremskynde forhandlingerne om en ny politiforlov, men ifølge justitsministeren er der ikke planer herom.

Digitalisering er nøglen

Ifølge erhvervsminister Morten Bødskov (S) er styrkelsen af korrespondancen mellem myndigheder, virksomheder og borgere essentiel og kan være forbyggende. Morten mener, at det er den eneste måde at bekæmpe kriminalitet på.

"Vi har ny lovgivning, der bliver udrullet nu, omkring regnskaber. I gamle dage så man, at de blev brændt af eller forsvandt ud i toilettet. Nu er der krav om, at der skal være digitalt," konstaterer han.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig