Mor og børn smidt af fly: SAS nægter at betale erstatning

Af: Lucas Andreas

|

21/05/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Moderen fik tilkendt en stor erstatning, men den vil SAS ikke betale.

Mest læste i dag

Det har ikke været nogen hemmelighed, at de seneste år har været svære for SAS.

En dramatisk scene udspillede sig for nyligt på et SAS fly fra Trondheim til Monastir i Tunesien, hvilket førte til en længerevarende konflikt mellem en norsk familie og flyselskabet.

Familien blev smidt af kaptajnen beordret af SAS-flyet, og det var ifølge moderen i familien kun på baggrund af, at et af hendes børn græd utrøsteligt.

Det skriver Flysmart24.

Episoden endte med at blive behandlet af luftfartens ankenævn.

Ankenævnet gav familien fuldt medhold og tilkendte dem en erstatning på 14.000 DKK samt en refusion af billetpengene på over 18.600 kroner. Ifølge EU-reglerne har de ret til 600 euro per person i kompensation for afvisningen, samt refusion af de betalte billetter.

SAS havde forsøgt at kompensere familien med bonuspoint, men dette tilbud blev afvist af moderen.

SAS følger ikke ankenævnets beslutning

Normalt følger SAS ankenævnets afgørelser, men i dette tilfælde nægter flyselskabet at betale erstatningen. Da sagen blev behandlet, undlod SAS at give sin version af hændelsen til nævnet, hvilket førte til, at afgørelsen blev baseret på passagerernes forklaring.

Efterfølgende forklarede SAS, at de tre passagerer blev fjernet, fordi en af dem nægtede at tage sikkerhedsselen på, hvilket er en lovpligtig sikkerhedsforanstaltning. Ifølge SAS var det derfor kaptajnens beslutning at få dem fjernet fra flyet inden afgang.

En talsmand for SAS har udtalt, at ankenævnets afgørelse skal vurderes ud fra deres egen opfattelse af hændelsesforløbet. På Norsk Luftfartsklagenævns hjemmeside står der nu, at "SAS er uenig i fremstillingen af sagen", og at de ikke reagerede på sagen før den blev behandlet af nævnet.

Flysmart24 har forsøgt at få en uddybning af SAS' holdning, men uden resultat. Eftersom ankenævnets afgørelser ikke er juridisk bindende, har SAS valgt at ignorere beslutningen. Dette betyder, at familien ikke får den tilkendte erstatning, og billetpengene for den aflyste rejse bliver heller ikke refunderet. Situationen understreger de udfordringer, passagerer kan stå overfor, når flyselskaber nægter at følge ankenævns afgørelser.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig