Mystisk flystyrt: Alle ombord er omkommet

Foto: Shutterstock. Dette er et modelfoto, som ikke har en relation til flystyrtet i Iran.
Der er meget mystik omkring et Ukraine International Airlines Boeing 737-fly, der styrtede ned lige efter afgang. Flyet var netop lettet fra Irans hovedstad, Teheran og var på vej til Kijev i Ukraine.

Mest læste i dag

Der er meget ballade i Iran for tiden, og nu toppes det op med et fly der styrter ned kort efter afgang.

Forsinket

Passagerflyet skulle være lettet allerede klokken 05.15 lokal tid i Teheran men blev forsinket næsten en time og afgik først 06.12. Det skriver TV2.

Det var ifølge Iranske og Ukrainske en motorfejl der var årsag til flystyrtet, som altså ingen relation skulle have til de uroligheder der i øjeblikket florerer i Iran.

Alle døde

Det er blevet bekræftet, at alle om bord på flyet er afgået ved døden, og at den sorte boks er fundet, og at man undersøger den egentlige årsag. Om bord på flyet var 167 passagerer og 9 besætningsmedlemmer. Af passagererne var 10 personer fra Sverige, og der var også 63 personer fra Canada, tre tyskere, tre fra Storbritannien fire fra Afghanistan, 82 fra Iran og 11 fra Ukraine.

Stopper fly til Iran

Selvom flystyrtet ikke skulle have relation til urolighederne i Iran, så har Ukraine International Airlines meddelt, at de stopper alle fly til Teheran på ubestemt tid.

De pårørende er ved at blive underrettet.

Mystik omkring flystyrtet

Det har tidligere været meldt ud, at det var en motorfejl, at flyet styrtede, men Ukraines ambassade i Iran melder onsdag formiddag ifølge nyhedsbureauet Reuters ud, at det ikke var tilfældet alligevel. Ambassaden startede ellers med at melde ud, at flystyrtet skyldtes en motorfejl.

"Alle tidligere udmeldinger om årsagerne til flystyrtet var ikke officielle", kommer det det nu fra Ukraines ambassade. Det er endnu ikke kommet frem, hvad der skyldtes flystyrtet, men der skulle ikke have været noget galt med flyet inden afgang, og det blev tjekket den 6. januar.

Derudover nægter Irans luftfartsmyndigheder at overdrage de sorte bokse fra flyet til USA, som ellers er producent af Boeing-flyet. Lederen af Irans civile luftfartsmyndigheder, Ali Abedzadeh, har ifølge det iranske nyhedsbureau Mehr udtalt at de ikke vil give boksne til producenten og amerikanerne.

Vi holder øje med udviklingen i sagen, og opdaterer, hvis der kommer nyt.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig