NETOP NU: Danske restriktioner lempes

Foto: Shutterstock
Nu er det officielt, at der slækkes på visse af de gældende danske corona-restriktioner.

Mest læste i dag

Nu fortæller Styrelsen for Patientsikkerhed, at man har meddelt Aabenraa Kommune at lempe på midlertidige restriktioner for besøgendes adgang til alle kommunale og private plejehjem.

Aabenraa Kommune er blevet kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed med et påbud om at lempe på midlertidige besøgsrestriktioner for besøgende på alle kommunale og private plejehjem – herunder også Special- og Rehabiliteringscentret i Rødekro – som styrelsen for nylig meddelte kommunen at indføre.

Det åbner for, at op til tre forskellige faste, nære pårørende kan besøge beboere på plejehjemmene i Aabenraa Kommune – dog kun i et særligt besøgsrum og kun to ad gangen.

Det betyder det

Den nyhed vækker glæde i lokalmrådet, fortæller kommunens social- og sundhedsdirektør. 

"Ligesom de øvrige kommuner i landet er Aabenraa Kommune i denne tid berørt af COVID-19 og de restriktioner, det medfører. Vi er derfor glade for at kunne lempe en smule på besøgsrestriktionerne til gavn for beboernes trivsel. Vi har indrettet besøgsrum på plejehjemmene efter retningslinjerne," siger social- og sundhedsdirektør Karen Storgaard Larsen i en pressemeddelelse.

De nye midlertidige retningslinjer for besøgsrestriktionerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der løbende vurderer de enkelte kommuneres smittetal og indfører midlertidige påbud for at inddæmme og forsinke smitten af COVID-19, bliver meldt ud til de beboernes pårørende.

De nye besøgsrestriktioner, som er trådt i kraft, omfatter både indendørs fællesarealer og den del af boligen, som beboeren selv råder over, oplyses det. 

 

Anbefalet til dig