Nikolaj og Jørgen har spist mange særlige dyr i Nak & Æd: Dette måltid var bedst

Af: Liva H.

|

10/09/2024

Nyheder
Foto: DR
Foto: DR
Er du enig med Jørgen??

Lige nu læser andre også

I det populære DR-program Nak og Æd følger vi det gæve makkerpar, kokken Nikolaj Kirk og naturmanden Jørgen Skouboe, på deres eventyr i naturen, hvor de bogstaveligt talt går på jagt efter et godt måltid. Konceptet er enkelt: De skal finde og nedlægge et bestemt dyr i hvert afsnit, som derefter tilberedes til et måltid. Hvis de ikke lykkes med at fange det planlagte dyr, må de "nøjes" med et såkaldt taber-dyr, hvilket ofte har ført til nogle ret unikke og sjove retter gennem tiden.

Dyrene, de har spist i Nak og Æd, spænder over alt fra fjæsing og sika-hjort til stenbuk. Mange seere har gennem tiden spurgt Jørgen Skouboe om, hvilket af de spændende dyr, de har smagt, der mon har været det bedste. Svaret er klart og tydeligt fra både Jørgen og Nikolaj Kirk.

Nikolaj har gennem årene tilberedt mange fantastiske måltider, men Jørgen holder fast ved, at det bedste stadig er en gås fra Nationalpark Thy, som han selv skød i sæson 1. "Før vi begyndte at lave Nak og Æd, var jeg ikke til indmad, men jeg husker tydeligt, hvordan Nikolaj hakkede gåsens indvolde og blandede dem med urter og tranebær," fortæller Jørgen, der stadig er dybt forundret over hvor fantastisk det smagte.

Denne blanding blev derefter fyldt ind i gåsens hals og lavet om til en slags pølse, som de stegte sammen med kantareller og vilde æbler. "Selvom jeg har smagt mange lækre retter gennem årene, står dette måltid stadig klart for mig som noget helt særligt – simpelt, men utroligt velsmagende," siger Jørgen Skouboe.

Ønsker du at se afsnittet hvor Jørgen og Nikolaj er på jagt efter en kortnæbbet gås fra Thy så kan du se med her

Anbefalet til dig