Nu aflyser Dronning Margrethe

09/09/2022

Thea Andersen

John Randeris/Ritzau Scanpix
Dronning Margrethe aflyser blandt andet balkonscene i forbindelse med hendes 50-års Regeringsjubilæum, efter den britiske monark torsdag afgik ved døden.

Mest læste i dag

Torsdag eftermiddag meddelte det britiske kongehus, at dronning Elizabeth er død. Hun blev 96 år.

Denne triste meddelelse har nu fået det danske kongehus til at ændre de planer, der ellers var weekendens fejring af Hendes Majestæt Dronnings regeringsjubilæum.

I en pressemeddelelse udsendt af Kongehuset fremgår følgende:

"I lyset af den triste meddelelse om Dronning Elizabeth II’s død i går den 8. september 2022 er det H.M. Dronningens ønske, at der foretages en række justeringer i weekendens planlagte markering af Dronningens 50-års Regeringsjubilæum. Det betyder blandt andet, at den ceremonielle festligholdelse med Gardehusarregimentets Hesteskadron og karetkørsler ved Den Kongelige Stald-Etat aflyses."

Herefter er tilpasningen som følgende:

Lørdag den 10. september 2022

  • Den planlagte vagtparade på Amalienborg Slotsplads, hvor Dronningen og den kongelige familie skulle vise sig på balkonen, aflyses.

  • Besøget på Københavns Rådhus med tilhørende underholdning udsættes til et senere tidspunkt.

  • Gallaforestillingen lørdag aften på Gamle Scene i Det Kongelige Teater vil fortsat blive afviklet i en justeret form. Derudover afmeldes aftenens planlagte musicering på Krinsen ved Kongens Nytorv.

Søndag den 11. september 2022

  • Gudstjenesten i Vor Frue Kirke søndag morgen gennemføres i en tilpasset form.

  • Den efterfølgende frokost for nordiske statsoverhoveder og den kongelige familie på Kongeskibet Dannebrog gennemføres som planlagt.

  • Gallataflet på Christiansborg Slot søndag aften afvikles i en tilpasset form.

Nye datoer vil blive meldt ud på et senere tidspunkt, oplyser Kongehuset i pressemeddelelsen.

Anbefalet til dig