Nu er det afgjort: Her er Danmarks bedste juleøl 2024

Af: Liva H.

|

30/09/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu ved du hvad du skal vælge.

Lige nu læser andre også

Julen er her før vi ved af det, og med kun få måneder til den store højtid, er det tid til at forberede sig på de mange glæder, der følger med – herunder selvfølgelig også juleøllen.

For mange er juleøllen en uundgåelig del af julestemningen som vi desuden tager hul på under den famøse J-dag, men så melder det store spørgsmål sig: hvilken skal man vælge?

Valget mellem de klassiske julebryg og de mere eksperimenterende mikrobryg kan være svært, men fortvivl ikke – vi har samlet nogle af de bedste juleøl fra danske bryggerier, der med sikkerhed vil sprede julestemning og varme i vinterkulden.

Uanset om du er til den klassiske Tuborg Julebryg eller foretrækker de mere fyldige og kraftige juleøl. Så er en juleøl, noget de fleste kan overtales til.

Nedenfor ses en liste over de mest populære juleøl, ifølge Julebyen, der er et 'must' denne jul.

  1. Tuborg Julebryg – 5,6%
    En klassiker på julebordet, og for mange er Tuborgs Julebryg den øl, der sætter julen i gang. Øllen, som lanceres på den berømte "J-dag", er en mørkgylden, fyldig øl med noter af lakrids og honning. Dens balancerede smag gør den letdrikkelig, og den passer perfekt til ethvert julefrokostbord. Tuborg Julebryg er måske ikke den mest komplekse juleøl på markedet, men den er en fast tradition, og netop det gør den til en favorit hos mange.

  2. Jacobsen Julebock – 6,5%
    Hvis du er til en lidt kraftigere juleøl med dybde, er Jacobsen Julebock et godt valg. Den byder på en fyldig smag af malt og mørk chokolade, toppet med en cremet skumhat. Med et hint af kaffe og en diskret bitterhed er den et perfekt match til julemadens fede retter som sylte og flæskesteg. Jacobsen Julebock er en afbalanceret og luksuriøs juleøl, der virkelig kan sætte prikken over i’et på julehyggen.

  3. Mors Julestout – 5,7%
    Fra bryggeriet bag den velkendte "Mors Stout" kommer denne julet variant, der med sin rige aroma og fyldige smag er en sand fornøjelse. Mors Julestout skummer flot og har en afrundet sødme med et julet præg, som gør den til et hit blandt stout-elskere. Selvom den kan være svær at finde uden for Østfyn, hvor bryggeriet holder til, er det absolut værd at tage turen for at få fingrene i denne stout, der med sin dybde passer perfekt til vinteraftener foran pejsen.

  4. Refsvindinge Stærke Julius – 8,5%
    Denne kraftige juleøl er ikke for sarte sjæle. Med sin søde, maltede smag og en alkoholprocent på 8,5% er Stærke Julius en "nisseøl for voksne". Den minder i smag om den klassiske maltøl, men med en mere intens og krydret karakter. Øllen er perfekt til desserten eller til hyggelige stunder i juledagene, men pas på – den stærke alkoholprocent kan hurtigt tage fat!

  5. Albani Blålys – 7,0%
    Albani hævder, at Blålys er den ældste julebryg på markedet, og siden 1960 har den været en fast juletradition. Med sin søde, krydrede aroma og et hint af brunkager i eftersmagen er den en af de mere kraftige juleøl. Dens mørke farve og stærke smag gør den velegnet til de kolde vinteraftener, hvor en solid juleøl er det, der skal til for at varme både krop og sjæl.

Anbefalet til dig