Nu er det afgjort: Her får du Danmarks bedste stjerneskud

Af: Liva H.

|

25/09/2024

Nyheder
Foto. Shutterstock
Mange er helt enige.

Lige nu læser andre også

Hvad er bedre end et klassisk stjerneskud - mæ' dæ' hel'?

Ja det kan være svært at svare på. stjerneskuddet er en form for "kongen over smørrebrødet" som desuden er noget mange vil kalde uofficiel national ret.

Når man taler om Danmarks bedste stjerneskud, kan det være svært at vælge én favorit, men én ting er sikker...

Det velkendte stjerneskud fra Fiskebrættet i Stubbekøbing på Falster er et godt bud.

Det skriver TV 2

Fiskebrættet har med sin XXL-version af den klassiske ret tiltrukket smørrebrødselskere fra nær og fjern, og populariteten er ikke til at tage fejl af.

Hemmeligheden bag succes

På Fiskebrættets menukort er det særligt én ting, der skiller sig ud – nemlig det overdådige stjerneskud.

"Der er to stegte fiskefileter og en dampet. Så er der varmrøget laks og rejer, franskbrød fra bageren og forskellige salater. Det kan ikke være bedre," fortæller Tobias Legaard, indehaver af Fiskebrættet.

Den simple, men velkomponerede ret er blevet et hit blandt de mange besøgende, der strømmer til for at få en bid af det populære måltid.

Fiskebrættet har oplevet en massiv efterspørgsel på stjerneskuddet, og Tobias Legaard har ofte travlt med at forberede retterne til de mange gæster.

Kendte ansigter bag succesen

Selvom retten har været populær siden Ida Davidsen opfandt den i 1962, da den russiske kosmonaut Jurij Gagarin besøgte København, har stjerneskuddet i Stubbekøbing fået et nyt skub frem i rampelyset. I 2021 medvirkede Fiskebrættet nemlig i Peter Ingemanns populære tv-program "Ingemann, Fyn & Lolland-Falster."

Siden programmet blev vist, har interessen for Fiskebrættet og dets stjerneskud nået nye højder.

"Da Peter Ingemann skrev til mig, troede jeg først, det var en joke," siger Tobias Legaard, som tydeligt mærker effekten af tv-optrædenen. Mange af Fiskebrættets gæster har nemlig set butikken på tv og besluttet sig for at besøge stedet.

Glade kunder og stolthed

Blandt de mange besøgende er flere, der har opdaget Fiskebrættet gennem tv-programmer som Peter Ingemanns "Ingemann, Fyn & Lolland-Falster." Efter at have set programmet har mange valgt at tage turen til Stubbekøbing, ofte som en hyggelig udflugt, når vejret er godt.

For Tobias Legaard er den stigende interesse og opbakning et klart tegn på, at hans indsats og engagement har båret frugt. Han er både stolt af sin forretning og af den støtte, han har modtaget fra både lokalområdet og de mange turister, som valfarter til for at smage hans populære stjerneskud.

Hvis du er på udkig efter Danmarks bedste smørrebrød, er Stubbekøbing bestemt et besøg værd. Det er her, mange allerede har fået en smagsoplevelse ud over det sædvanlige med Fiskebrættets velkendte stjerneskud.

Anbefalet til dig