Nu er der nyt i sagen om overfaldet på Mette Frederiksen

Af: Lucas Andreas

|

22/07/2024

Nyheder
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com
Episoden faldt sted den 7. juni, og kommer for retten til august.

Lige nu læser andre også

Det er efterhånden ved at være en halvanden måneds tid siden, at den danske statsminister og formand for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, blev overfaldet på åben gade.

Den 7. juni var hun hen på eftermiddagen - i følgeskab med sine livvagter - på vej til en kaffeaftale med en veninde, da en mand alligevel formåede at komme helt tæt på statsministeren.

I første omgang blev der meldt om overfald, men senere hen er det kommer frem, at manden, som er af polsk afstamning, slog Mette Frederiksen på armen.

Der har længe været tvivl om, hvorvidt Mette Frederiksen skulle møde op og vidne i sagen, men det er der nu kommet afklaring på.

Forsvareren for den tiltalte 39-årige polske mand har valgt ikke at indkalde statsministeren som vidne, hvilket betyder, at hendes personlige beretning om episoden ikke vil blive hørt i retten.

Det skriver Ritzau ifølge Ekstra Bladet.

Kort efter episoden blev manden tilbageholdt af Mette Frederiksens livvagter, og dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for overfaldet.

Siden da har han siddet varetægtsfængslet og afventer nu retssagen, som er planlagt til august.

Københavns Politi besluttede for tre uger siden, at statsministeren ikke skulle afgive vidneforklaring, idet de mente, at sagen kunne belyses tilstrækkeligt med de øvrige vidner. Flere forsvarsadvokater har dog kaldt denne beslutning 'usædvanlig' og 'mærkelig'.

Forsvareren, Henrik Karl Nielsen, har udtalt, at den manglende vidneforklaring fra statsministeren er en fordel for hans klient, som ikke kan huske hændelsen. "Som forsvarer skal jeg jo arbejde med enhver form for usikkerhed," skriver han i en mail til Ritzau, og han tilføjer, at fraværet af statsministerens forklaring skaber tvivl om sagens detaljer.

Der er få beviser i sagen, ingen videooptagelser eller fotos af skader på statsministerens arm. Forsvareren hæfter sig ved, at der ingen objektive skader er dokumenteret, hvilket gør det vanskeligt at bevise smerte, da det er en subjektiv oplevelse, som kun den forurettede kan beskrive.

Den 39-årige polske mand, der har boet og arbejdet i Danmark siden 2019, nægter sig skyldig i overfaldet, da han ikke husker episoden. Udover overfaldet er han også tiltalt for fire tilfælde af blufærdighedskrænkelse og for at have stjålet og indløst tomme flasker fra supermarkeder.

Anbefalet til dig