Mandag morgen blev det netop offentliggjort, at købsaftalerne er faldet på plads med en af verdens største virksomheder.
Igen er det H.C. Andersens by, der løber med krydset og det faste håndtryk, og borgmesteren, Peter Rahbæk Juel (S), er optimistisk.
Det skriver Fyens
"Det er en fantastisk nyhed, at købsaftalen nu er endelig," lyder det fra Peter Rahbæk Juel (S) i pressemeddelelsen.
Det er dog ikke en helt 'ny nyhed', at den verdenskendte medicinalgigant Novo Nordisk ønsker at etablere sig på en 84 hektar stor grund i Tietgenbyen. Det var under et byrådsmøde den 8. maj, at kommunen fik klarlagt og vedtaget de sidste forberedelser og kommuneplaner, for at aftalen kunne føres til sidste fase.
Stor betydning for Odense
Både politikere og erhvervsliv vil få gavn af denne nye købsaftale. Det betyder nemlig, at der vil komme tusindvis af nye arbejdspladser til Odense, og på den måde vil det gøre hele Odense og Fyn mere attraktivt.
Borgmesteren for Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel, udtaler:
"Det kommer til at skabe tusindvis af nye arbejdspladser og bidrage til et endnu mere attraktivt og dynamisk erhvervsliv i Odense og på Fyn. Min ambition er, at Tietgenbyen skal udvikles til et endnu større og mere attraktivt erhvervsområde – og, at vi frem mod 2035 skal skabe 30.000 nye private arbejdspladser i Odense. Det er på alle måder en høj barre at sætte, men på dage som i dag bliver jeg bekræftet i, at vi kan få store ting til at ske i Odense."
Denne optimisme og glæde deler by- og kulturrådmand Søren Windel, der ser frem til at se Novo Nordisk 'lyde op i Tietgenbyen.'
Kommunen oplyser samtidig, at fredsskovene på det areal, hvor Novo Nordisk vil etablere sig, vil blive bevaret, og at der laves nye stisystemer, så det vil være muligt for alle at kunne få en tur i området.
Odense kommune forventer at der sker hen mod slutningen af året at Novo Nordisk træffer den endelige beslutning om byggearbejdet på det 81 hektar store areal i Tietgenbyen.
Gjorde vildt fund - kan endelig fortælle om det
Det er ikke kun i kommunen, der har haft travlt, da Novo Nordisk viste interesse for den store grund. Museum Odense stod også for at undersøge den grund, som det hele drejede sig om.
Her gjorde arkæolog Jakob Bonde et bemærkelsesværdigt fund, som han ikke måtte dele med nogen, før aftalen var på plads. Men nu kan han altså med stor begejstring løfte sløret for sit fund.
Han fandt nemlig en kniv med Danmarks ældste runer. Kniven skulle angiveligt være fra 150 år før Kristus, og der er med den også fundet spor efter bebyggelse fra jernalderen.
Arkæologerne har også opdaget et stort antal stolpehuller fra tidligere bygninger og hegn samt gruber, hvor folk i fortiden udgravede ler og senere anvendte hullerne til affaldsdeponering.