Nu igen: Vandproblemer i Seinen tvinger OL-arrangører til at træffe drastisk beslutning

Af: Liva H.

|

03/08/2024

Nyheder
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Det er ikke en ny udfordring som OL-værtsbyen er stødt ind i.

Lige nu læser andre også

Triatlon, en sport der inkluderer forskellige discipliner heriblandt 1500 meters svømning, var planlagt til at finde sted i Seinen under de olympiske lege. Selvom det har været forbudt at svømme i floden i over et århundrede, har OL-værtsbyen investeret millioner i et forsøg på at forbedre vandkvaliteten og gøre det muligt.

Dog er der opstået flere udfordringer med netop vandkvaliteten under OL, som endnu en gang får konsekvenser.

Det skriver Ritzau ifølge TV 2 Sport

Triatlon ved de Olympiske Lege stod til at blive en festlig begivenhed med blandt andet 1500 meters svømning i Seinen. Det er dog blevet et tilbagevendende tema, at vandkvaliteten i Seinen ikke lever op til de nødvendige standarder, hvilket har forårsaget betydelige forstyrrelser i afviklingen af triatlonkonkurrencer under OL.

For nylig måtte en planlagt svømmetræning aflyses på grund af den utilstrækkelige vandkvalitet i Seinen. Det skyldtes kraftig regn, som havde hærget området de foregående to dage og forværret vandets tilstand til et punkt hvor det ikke længere var forsvarligt at svømme i. Derfor var OL-arrangørerne nødt til at tage den beslutning at aflyse OL-træning, og triatleterne måtte i stedet fokusere på de øvrige discipliner; cykling og løb.

Denne situation og problemstilling er ikke ny.

Seinen har i over et århundrede været plaget af forurening så alvorlig, at det har været forbudt at svømme i floden. Myndighederne besluttede for at iværksætte et omfattende projekt, hvor de har investeret mere end 10 milliarder kroner for at forbedre vandkvaliteten. Målet har været klart: at gøre floden ren nok til rekreative formål, herunder sportsbegivenheder som de Olympiske Lege.

Desværre viser det sig, at selv disse betydelige investeringer ikke har været tilstrækkelige til at løse problemet.

Paris' underjordiske kloak- og afløbssystemer er stadig ikke i stand til at håndtere store mængder regnvand uden at oversvømme, hvilket fører til, at urenset spildevand ender i Seinen og gør det uegnet at bade i.

Anbefalet til dig