Nu lukker McDonald's

16/5/22 10:36

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Efter 32 år vil McDonald's nu lukke ned.

McDonald's udtalte i dag, mandag, at de har startet processen med at sælge sin russiske forretning, som omfatter 850 restauranter, der beskæftiger 62.000 mennesker, hvilket gør det til det seneste større vestlige selskab, der forlader Rusland, siden det invaderede Ukraine i februar.

Fastfood-giganten pegede på den humanitære krise forårsaget af krigen og sagde, at det at holde fast i sin forretning i Rusland "ikke længere er holdbart, og det er heller ikke i overensstemmelse med McDonald's værdier."

Det Chicago-baserede selskab meddelte i begyndelsen af ​​marts, at det midlertidigt lukker sine butikker i Rusland, men vil fortsætte med at betale ansatte.

Mandag gik virksomheden ud med, at den ville søge at få en russisk køber til at ansætte disse arbejdere og betale dem, indtil salget lukker. Der blev ikke identificeret en potentiel køber.

CEO Chris Kempczinski sagde, at "dedikation og loyalitet over for McDonald's" blandt ansatte og hundredvis af russiske leverandører gjorde det til en vanskelig beslutning at forlade.

"Men vi har en forpligtelse overfor vores globale samfund, vi og skal forblive standhaftige i vores værdier," sagde Chris Kempczinski i en erklæring.

McDonald's planlægger nu at begynde at fjerne de gyldne buer og andre symboler og skilte med virksomhedens navn. Det skriver Local10.

Den første McDonald's i Rusland åbnede midt i ​​Moskva for mere end tre årtier siden, kort efter Berlinmurens fald. Det var et stærkt symbol på lettelsen af ​​den kolde krigs spændinger mellem USA og Sovjetunionen.

McDonald's var den første amerikanske fastfood-restaurant, der åbnede i Sovjetunionen, som kollapsede i 1991.

Kædens beslutning om at forlade kommer, efterhånden som andre amerikanske mad- og drikkevaregiganter, herunder Coca-Cola, Pepsi og Starbucks, har sat deres aktiviteter på pause eller lukket i Rusland.