Nu samles Rejseholdet igen

Nyheder
Foto: discovery+
Det sker i en ny dansk serie, der kigger tilbage på den legendariske eliteenhed i dansk politi

Lige nu læser andre også

Rejseholdet var Rigspolitiets eliteenhed, der bestod af de bedste og mest dedikerede efterforskere i landet, hvis opgave blandt andet var at jagte og opklare nogle af de vanskeligste og mest makabre drabssager. I ‘Virkelighedens Rejsehold’ tager nogle af de tidligere efterforskere os gennem nogle af de mest spektakulære sager. ‘Virkelighedens Rejsehold’ har premiere på discovery+ og Kanal 5 i dag, fortæller streamingtjenesten i en pressemeddelelse

Rejseholdet blev nedlagt i 2010 efter en større omstrukturering og nedskæring. Beslutningen har siden været meget omdiskuteret. For nyligt er det vedtaget, at Rejseholdet genopstår i en ny udgave. En række af de tidligere efterforskere, betjente og specialister er samlet for første gang for at se tilbage på deres job som nogle af landets allerbedste, der opklarede sager, ingen andre kunne opklare.

"I den nye serie ‘Virkelighedens Rejsehold’ kommer vi tættere på de mennesker, der viede deres liv til at opklare drabssager, når vi bl.a. møder tidl. souschef for Rejseholdet Kurt Kragh, tidl. vicekriminalinspektør Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere chef for Rejseholdet Per Kanding, Rigspolitichef Torsten Hesselbjerg og mange flere," skriver discovery+ i pressemeddelelse. 

"Det er indlysende, at man skal have en bestemt personlighed og ikke mindst en forstående og selvstændig kone, for at kunne leve under de vilkår, der er i Rejseholdet. Det er bestemt ikke alle, der ville kunne leve under de forhold, hvor man skulle ændre livsstil fra den ene dag til den anden, og havde op til 200 rejsedage om året. Der er kolleger, som jeg har været mere sammen med end min kone gennem de 27 år, jeg var på Rejseholdet," siger tidligere souschef for Rejseholdet, Kurt Kragh. 

Vender tilbage

Efter knap 20 år vender Rigspolitiets Rejsehold tilbage. En beslutning Kurt Kragh bakker op om. 

"Rejseholdet blev nedlagt i 2010 som en direkte konsekvens af den forfejlede politireform, hvor man gik fra 54 til 12 politikredse. Det lå implicit i reformen, at de nye politikredse skulle kunne klare sig selv. Det er vist gået op for alle, at det aldrig kom til at virke, så derfor er der både et folkeligt og politisk ønske om at reetablere rejseholdet. En rigtig god ide, som naturligvis kræver, at man finder de rette politifolk," siger Kurt Kragh. 

Hos Discovery glæder man sig til, at der for første gang sættes fokus på Rejseholdet og det sammenhold, der var blandt kollegerne, som var medvirkende til det fantastiske samarbejde.

"Rigspolitiets Rejsehold - afdeling A - som tog sig af særligt svære sager om personfarlig kriminalitet var og er stadig i dag legendarisk. I denne serie vil man opleve, både hvordan de med hver deres spidskompetencer gik ind og opklarede komplicerede drabssager, men man får også et helt unikt og ikke tidligere set indblik i deres sammenhold, venskab, konflikter, sejre og nederlag. Efter min mening var ”Rejseholdet” med til at skabe fundamentet for danskernes store interesse for kriminalstof og særligt for drabssager, og med dette program viser vi hvorfor," siger Executive Producer hos Discovery Tine Røgind Quist.

Hans Jørgen Bonnichsen husker også tilbage på tiden og sammenholdet i Rejseholdet som helt speciel. 

"Helt overordnet var det den lykkeligste periode, jeg har haft i min polititilværelse. Hvis jeg havde ni liv, så skulle de næste otte liv også tilbringes på Rigspolitiets Rejsehold, så glad var jeg for det," siger tidl. Vicekriminalinspektør Hans Jørgen Bonnichsen.

 

Anbefalet til dig