Nu udpeger dronning Margrethe sin favorit

18/12/20 12:00

Sarah Steenfeldt

Her er dronning Margrethe i forbindelse med Kongehusets digitale julekalender i år. Hver morgen åbnes en låge på Kongehusets officielle sider på Instagram og Facebook samt her på julekalendersiden, hvor historierne også bringes på færøsk, grønlandsk og engelsk. Nu præsenterer hun en anden nyhed. Foto: Kongehuset
Det er ikke usandsynligt, at den også står hjemme hos dig.
Vi har alle favoritter, indenfor forskellige kategorier - det gælder også dronningen. Nu udpeger hun sin personlige favorit, når det kommer til kategorien børnebøger. Det skriver BILLED-BLADET.   Dronning Margrethe er nemlig særdeles glad for én bestemt børnebog, som mange af os i dag, også kender som tegnefilm. Den lille runde gule bjørn, som er yderst glad for homning og som er gode venner med, Grisling, Æslet, Jakob, Kængu, Ninus og Ugle. Der er sikkert en klokke der nu ringer hos de fleste - og det er nemlig Peter Plys.    Det afslørede Kongehuset i forbindelse med, at dronning Margrethe i april, i år, fyldte 80 år. 
Bogen Peter Plys er skrevet af den Britiske forfatter A.A. Milne, som er baseret på hans søn Christopher Robin Milne. I bogen følger man alle dyrene i Hundredemeterskoven, hvor blandt andet Peter Plys bor.   Bogen udkom for første gang tilbage i 1926 og på dansk i 1930 - hvilket er 10 år før Hendes Majestæt blev født.    Kongehuset kalder bogen for "en af dronningens yndlingsbørnebøger".   

 Du kan stadig sende en nytårshilsen til dronningen

Igennem årene har mange danskere benyttet sig af muligheden for at møde op på Amalienborg og skrive en nytårshilsen til dronning Maregrethe. Det bliver der dog ikke noget af i år, oplyser Kongehuset. 

Den igangværende pandemi har gjort, at Kongehuset aflyser det fysiske fremmøde i Det Gule Palæ.

Istedet for det fysiske fremmøde, så kan man i år sende en digital nytårshilsen til dronnningen. 

"Fra den 1. januar 2021 kl. 10.00 vil der i anledning af årsskiftet blive oprettet en digital gratulationsliste på Kongehusets hjemmeside www.kongehuset.dk, hvor det vil være muligt at fremsende en personlig nytårshilsen til H.M. Dronningen," skriver Kongehuset.

Der er dog ingen grund til at stå tidligt op, hvis man ønsker at sove lidt længere 1. januar. Danskerne har nemlig godt en uge til at ønske majestæten godt nytår, fortæller Kongehuset. 

 "Den digitale gratulationsliste vil være åben for nytårshilsener frem til fredag den 8. januar 2021."