Er du en af dem som har et ærinde eller ofte tager turen fra Oslo til Frederikhavn eller København - eller omvendt, så kender du sikkert til oslofærgen.
Det er efterhånden blevet en ikonisk rute, der var starten på kendskabet til DFDS.
Men det er nu fortid, for rederiet har solgt ruten.
Det skriver Euroinvestor
DFDS er en betydelig dansk international rederigruppe, der leverer shipping-, logistik- og passagerservices. Virksomheden blev stiftet i 1866 og har en lang historie i transportbranchen.
De er blandt andet kendt for den ikoniske rute mellem Oslo, Frederikhavn og København, hvor de årligt transportere over 700.000 passagerer mellem Norge og Danmark, samt beskæftiger cirka 800 medarbejdere, både på lands og til vands
Det danske rederi skriver:
"Det er med tungt hjerte, at vi har fundet et nyt hjem til Oslo-ruten, da den har været en del af DFDS siden vores grundlæggelse og desuden en kær offentlig institution i Danmark og Norge. DFDS er dog i dag et transport- og logistikfirma, der forbinder Europa, og ruten fortjener en ny ejer, der kan fortsætte med at investere i og udvikle den store maritime oplevelse, ruten tilbyder passagerer," udtaler kommer fra DFDS' topchef, Torben Carlsen.
Ny kaptajn ved roret
Den nye ejer er Godtlandsbolaget, som har investeret 400 millioner danske kroner for at overtage ruten, to skibe samt de tilhørende havneaftaler og terminaler.
Salget markerer afslutningen og er kulmination på mange generationers minder om den berømte færgerute, som har spillet en central rolle i DFDS' drift gennem årene.
Der er dog et strategisk og aktivt valg, hvor man ved salget af oslobåden, kan optimere rederiets ressourcer og fokusere på andre kerneaktiviteter.
Fremover vil DFDS koncentrere sig om at tilbyde transport- og logistikløsninger, der integrerer færge-, vej- og jernbanetransport. Transport af både passagerer og gods via færge forbliver en hovedaktivitet for DFDS i Østersøregionen, mellem Holland og Storbritannien, over Den Engelske Kanal og ved Gibraltarstrædet.
Ruten genererede i 2023 en omsætning på 0,9 milliarder danske kroner, hvilket udgør 3 % af DFDS-koncernens samlede omsætning.
Rederiet forventer ikke, at transaktionen vil have nogen markant effekt på resultatopgørelsen for 2024.