Ny kaptajn bag roret: Githa Nelander vrager Dansk Folkeparti til fordel for...

Af: Liva H.

|

09/08/2024

Nyheder
Foto: Næstved Kommune: Wikimedia
Havde du set den komme?

Lige nu læser andre også

Githa Nelander har siden 2020 været lokal- og regionsrådspolitiker for Nye Borgerlige, og selvom det har været nogle hårde år for partiet, var hun klar til at føre partiet videre, da det kollapsede, og ledelsen meldte sig ud.

Dog så hun formandsposten gå til en anden, da det tidligere DF-folketingsmedlem Martin Henriksen stillede op som kandidat og vandt posten. Det var Githa Nelander ikke helt tilfreds med, og hun tog straks afstand fra ham. Hendes begrundelse var, at han var en "typisk DF'er" og ikke lige så liberal, som hun mente, partiet havde brug for.

Men nu har hun tilsyneladende ændret holdning.

Det skriver Ritzau ifølge B.T.

Som det gamle ordsprog siger: "Man må ikke skue hunden på hårene.", og ofte bruges i andre sammenhænge, så gælder det altså også i politik.

Tilbage i februar udtalte Ghita: "Det DNA, DF har, kan man tydeligt mærke stadig sidder i ham. Det er der ikke noget forgjort i. Men jeg kan godt frygte, at vi bliver trukket i den retning."

Det lader nemlig til, at Githa Nelander har ændret mening.

På trods af, at hun flere gange har understreget, at hun ikke mente, at et "DF-DNA" var godt for Nye Borgerlige, har Githa Nelander nu valgt at vrage Nye Borgerlige til fordel for Dansk Folkeparti. Som hun desuden selv har en fortid hos.. DF får dermed to medlemmer af byrådet i Næstved og Region Sjælland.

"Jeg glæder mig meget til samarbejdet i DF i både byråd og regionsråd, og jeg vil med det samme berolige mine vælgere med, at jeg på ingen måde giver slip på mine politiske værdier. Jeg fortsætter min politiske linje i DF's ånd," siger hun i en pressemeddelelse.

Anbefalet til dig