Ny lov er vedtaget i Folketinget: Kommer til at påvirke dagligdagen for millioner af danskere

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny lov er nu vedtaget.

Lige nu læser andre også

I Danmark står erhvervslivet over for en stor ændring, da Folketinget i går godkendte et lovforslag, som kommer til at have stor indflydelse på et utal af danskeres hverdag.

Loven, der blev vedtaget, forpligter virksomheder til at registrere alle medarbejdernes arbejdstimer. Det er et tiltag, der skaber bekymring i erhvervslivet, især hos Dansk Industri.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Denne lovændring, som er en direkte følge af en EU-dom fra 2019, har til formål at sikre mere præcis overvågning af arbejdstider. EU-dommen kræver, at medlemsstaterne implementerer 'et objektivt, pålideligt og tilgængeligt system' til måling af daglige arbejdstider.

"Det er ikke noget, danske politikere har fundet på. Det kommer som følge af en EU-dom fra 2019, hvor det blev slået fast, at medlemsstaterne skal pålægge arbejdsgivere at indføre et objektivt, pålideligt og tilgængeligt system, der gør det muligt at måle længden af hver enkelt arbejdstagers daglige arbejdstid", lyder meldingen fra Dansk Industris vicedirektør, Christoffer Thomas Skov.

Mens intentionen bag loven er at fremme gennemsigtighed og overholdelse af arbejdstidsregler, udtrykker Dansk Industri forundring over loven:

"Det er af flere årsager ærgerligt, at reglerne fortolkes på den måde. Det er ikke noget, medarbejderne efterspørger, og der er ikke grund til at tro, at der er udbredte eller væsentlige problemer med overholdelse af arbejdstidsreglerne", siger Christoffer Thomas Skov.

Bekymringerne omhandler de praktiske og økonomiske aspekter ved implementeringen af loven. Vicedirektøren påpeger, at etablering og vedligeholdelse af registreringssystemer vil medføre omkostninger og kan påvirke den gensidige fleksibilitet, som mange danske arbejdspladser nyder godt af.

Med denne nye lov står dansk erhvervsliv over for en udfordrende tilpasningsperiode, hvor der skal findes en balance mellem EU-krav og den hjemlige arbejdskultur.

Ifølge CEPOS var der cirka to millioner danskere beskæftiget i den private sektor i 2022.

Anbefalet til dig