Et stykke eller to har ingen taget skade af.
Tilsyneladende er der noget om snakken, idet mørk chokolade har indtaget en central rolle i en ny undersøgelse udført af forskere fra bl.a. Harvard TH. Chan School of Public Health.
Deres resultater viser, at chokolade måske kan være med til at forebygge en af vor tids mest udbredte kroniske sygdomme, og forskerne giver også et meget præcist bud på, hvor meget af det sprøde og søde nydelsesmiddel, der skal til.
En undersøgelse har nemlig vist, at det at spise mørk chokolade kan være med til at reducere risikoen for at udvikle type 2-diabetes med mere end en femtedel.
Det skriver Daily Mail.
Som en del af undersøgelsen har forskerne kigget på data fra 192.208 personer, der har svaret på spørgeskemaer om deres fødevareindtag hvert fjerde år.
Ud fra svarene kunne forskerne se en sammenhæng mellem et øget indtag af chokolade og forekomsten af type 2-diabetes.
De fandt ud af, at mørk chokolade var forbundet med lavere sygdomsrisiko, mens de, der spiste mælkechokolade, var mere tilbøjelige til at tage på i vægt.
Derudover kunne de konkludere, at de personer, der spiste fem portioner mørk chokolade om ugen og ikke spiste lys chokolade, havde 21 pct. lavere risiko for at få type 2-diabetes, skriver forskerne i undersøgelsen.
Yderligere viste det sig at for hver portion á 28 gram mørk chokolade, personerne indtog, faldt risikoen for at få type 2-diabetes med 3 pct.
I denne undersøgelse bliver mørk chokolade defineret som chokolade med mellem 50 og 80 pct. kakao.
I chokoladen finder man en række bestemte stoffer, som forskerne mener kan være årsagen til de gavnlige effekter på diabetes.
Og det er altså i mørk chokolade, at man finder klart flest af de gode stoffer, skriver forskerne.
De understreger dog også, at der skal flere undersøgelser til, før årsagen til chokoladens forebyggende egenskaber kan fastslås, og før sammenhængen også helt kan bekræftes.
Undersøgelsen er udgivet i det videnskabelige tidsskrift BMJ.