Nu er der glædeligt nyt til de arbejdsglade borgere.
Det bliver fremover mere økonomisk attraktivt at arbejde for danskere, der nærmer sig folkepensionsalderen.
Det står klart, efter at et lovforslag netop er vedtaget i Folketinget, som øger gevinsten for seniorer ved at være i beskæftigelse.
Med de nye regler indføres der et ekstra beskæftigelsesfradrag til beskæftigede seniorer, der har to år eller mindre til pensionsalderen.
Fradraget indføres fra 2026, hvor det maksimale fradrag vil være på 5.600 kr. (i 2024-priser), og det vil være fuldt indfaset i 2030, hvor det maksimale fradrag vil udgøre 15.700 kr. (i 2024-priser).
Fradraget ophører i det år, man når folkepensionsalderen. Sådan skriver Sampension i en pressemeddelelse, der er blevet tilsendt redaktionsmailen.
Det vedtagne lovforslag udmønter en del af den politiske aftale om en skattereform, der blev indgået før jul. De nye regler træder i kraft den 1. juni 2024.
”Danskerne udskyder i stigende grad tilbagetrækningen fra arbejdsmarkedet i disse år. Og med det ekstra beskæftigelsesfradrag til seniorer i job vil det fremover bedre kunne betale sig for danskere, der nærmer sig pensionsalderen, at arbejde, og det er selv sagt vigtigt at være opmærksom på, når man skal beslutte, hvornår man ønsker at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet,” siger Anne-Louise Lindkvist, kunderådgivningschef i Sampension.
”Det ekstra beskæftigelsesfradrag for arbejdende seniorer er seneste skud på stammen af initiativer, der skal gøre det mere økonomisk attraktivt for danskerne at udskyde pensionen", siger hun videre og fortsætter:
"Det kommer i forlængelse af nye regler fra sidste år, der indebærer, at pensionister ikke længere bliver modregnet i folkepensionen, hvis de selv eller deres bedre halvdel er i beskæftigelse. Og der er mere i vente i de kommende år, hvor man bl.a. politisk har aftalt, at den skattefrie gevinst, som man kan få ved at arbejde efter folkepensionsalderen, skal øges."
Således indebærer den politiske aftale om skattereformen, at den skattefri seniorpræmie, som gives til personer, der arbejder i det første og andet år efter folkepensionsalderen, forhøjes i 2026 og igen i 2029. Denne del af den politiske aftale er dog endnu ikke udmøntet i et lovforslag endnu.
”Vi ved, at de økonomiske gulerødder appellerer til mange danskere og kan have betydning for deres tilbagetrækningsplaner. Derfor må vi alt andet lige forvente, at det ekstra beskæftigelsesfradrag for arbejdende seniorer – og de øvrige økonomiske fordele ved at udskyde pensionen – vil bidrage til at få flere danskere til at blive længere på arbejdsmarkedet fremadrettet,” siger Anne-Louise Lindkvist.
Lovforslaget, der netop er blevet vedtaget, indebærer desuden, at det almindelige beskæftigelsesfradrag forhøjes med virkning fra 2025 - fra 46.300 kr. med de gældende regler til 53.500 kr. (2024-priser), og i 2026 hæves det yderligere til 58.200 kr.