Nyt fra DR: skal bruge 600 millioner kroner på det

Af: Lucas Andreas

|

07/06/2024

Nyheder
Foto: ricochet64 / Shutterstock.com
Foto: ricochet64 / Shutterstock.com
Sagen har nu fået en afslutning.

Mest læste i dag

Efter mange års juridisk strid og usikkerhed har DR og Københavns Kommune endelig nået en aftale i sagen om den kontroversielle køberet til DR Byen, som var planlagt til at træde i kraft i 2073.

Den oprindelige aftale fra 2003 blev genstand for uenigheder, som kulminerede i en retssag, der skulle afgøres i Københavns Byret i juni 2024. Nu er der dog fundet en løsning, der bringer sagen til ende uden for domstolene.

Det skriver DR.

Forliget mellem DR og Københavns Kommune indebærer, at DR betaler kommunen 600 mio. kr. i 2024.

Betalingen dækker kommunens oprindelige tilgodehavende på 107 mio. kr. fra 2003, tillagt rente og stigningen i ejendomspriserne over de sidste 20 år.

Resultatet af aftalen er, at Københavns Kommunes køberet til DR Byen i 2073 annulleres, hvilket fjerner en potentiel fremtidig juridisk konflikt.

DR’s bestyrelsesformand, Marianne Bedsted, udtrykte tilfredshed med løsningen. ”Begge parter har strakt sig langt for at få ryddet op i den 20 år gamle sag og forlige den uden om de danske domstole. Med forliget kan vi nu sætte et meget vigtigt punktum. Det er jeg tilfreds med. Som DR ser det, får Københavns Kommune, hvad der svarer til det oprindelige tilgodehavende i 2003 på 107 mio. kr. - tillagt en rente på 4 procent samt stigningen i ejendomspriserne. Det, synes vi, er rimeligt, da det samtidig betyder, at køberetten aflyses, og retssagen opgives, så DR fortsat kan løse sin opgave,” sagde Bedsted.

Borgmester tilfreds

Sophie Hæstorp Andersen, Københavns overborgmester, understregede også vigtigheden af en mindelig løsning. Hun forklarede, at det hele tiden havde været hendes ønske at undgå en retssag mellem to offentlige institutioner. ”Som kommune skal vi overholde landets love og passe på københavnernes værdier. Det er ingen hemmelighed, at jeg under hele forløbet har håbet, at sagen kunne løses uden for retssalen, for to offentlige institutioner skal naturligvis ikke ende i en retssal, hvis det på nogen måde kan undgås,” sagde Hæstorp Andersen.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig